2018-01-15 15:27

2018-01-15 15:27

Värmlänningar i landslaget

MOTORSPORT: "Aldrig har det känts så här bra för mig"

Inför måndagens Idrottsgala presenterade Svensk Bilsport årets landslag i motorsport. Vi hittar flera värmlänningar på listan över de största inom motorsporten i Sverige.

Förbundskapten Magnus Lampert sa följande vid presskonferensen:

– De prestationer vi såg under 2017 och den utveckling vi har med förare är riktigt spännande, både inom juniorer och seniorer. Jag har varit med och arbetat kring landslaget i snart sju år och aldrig har det känts så här bra för mig och jag tror det gäller även förarna när det gäller det landslagsupplägg som vi arbetar med nu, men samtidigt kan vi inte stanna upp, det finns mycket mer som kan utvecklas och mycket mer som vi redan har planer på för att ytterligare stötta landets duktiga landslagsförare.

Följande värmlänningar finns bland de uttagna: Pontus Tidemand, rally, Fredrik Åhlin, rally, Jonas Andersson, kartläsare, Sebastian Eriksson, rallycross, Johan Kristoffersson, rallycross, Tommie Svärd, crosskart, Linus Östlund, crosskart. Samtliga seniorer. På juniorsidan hittar vi Dennis Rådström, rally samt Isak Reiersen, crosskart och i utvecklingslandslaget är Simon Olofsson, rallycross, Oliver Solberg, rally och Patrik Barth, Lysvik med. Även Mikaela Åhlin-Kottulinsky, racing, finns med.

Förbundskapten Magnus Lampert sa följande vid presskonferensen:

– De prestationer vi såg under 2017 och den utveckling vi har med förare är riktigt spännande, både inom juniorer och seniorer. Jag har varit med och arbetat kring landslaget i snart sju år och aldrig har det känts så här bra för mig och jag tror det gäller även förarna när det gäller det landslagsupplägg som vi arbetar med nu, men samtidigt kan vi inte stanna upp, det finns mycket mer som kan utvecklas och mycket mer som vi redan har planer på för att ytterligare stötta landets duktiga landslagsförare.

Följande värmlänningar finns bland de uttagna: Pontus Tidemand, rally, Fredrik Åhlin, rally, Jonas Andersson, kartläsare, Sebastian Eriksson, rallycross, Johan Kristoffersson, rallycross, Tommie Svärd, crosskart, Linus Östlund, crosskart. Samtliga seniorer. På juniorsidan hittar vi Dennis Rådström, rally samt Isak Reiersen, crosskart och i utvecklingslandslaget är Simon Olofsson, rallycross, Oliver Solberg, rally och Patrik Barth, Lysvik med. Även Mikaela Åhlin-Kottulinsky, racing, finns med.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.