2017-12-12 15:07

2017-12-12 17:19

Tidemand fortsätter i Skoda

MOTOR: Kör vidare i WRC 2

Regerande världsmästaren i WRC 2, Pontus Tidemand, är klar för att förlänga samarbetet med Skoda motorsport och inleder 2018 bakom ratten på vinnarbilen Fabia R5.

Den 27-årige rallytalangen från Värmland har gått från klarhet till klarhet under åren med märket.

Han har tagit två internationella titlar – Asia-Pacific 2015 och WRC 2 2017 – samt medverkat till att Skoda vunnit teammästerskap och i år kan se tillbaka på den mest framgångsrika motorsportsäsongen i märkets 116-åriga historia.

Nu står det klart att samarbetet förlängs och att Pontus Tidemand och hans kartläsare Jonas Andersson startar 2018 tillsammans med det tjeckiska teamet.

– Skoda Motorsport är professionella ut i fingerspetsarna och att få kontrakt med dem var en milstolpe som tog mig till nästa nivå i karriären, säger Tidemand.

– Vi har haft ett fantastiskt teamwork de senaste tre åren där vi alltid har fått de bästa möjliga förutsättningarna, vilket har gjort att vi har kunnat leverera resultat samtidigt som vi har utvecklats. Tack vare det står vi här med WRC 2-titeln i våra händer. Jag är glad och tacksam att få fortsätta som fabriksförare för dem lite längre och ser verkligen fram emot att starta ett nytt år med nya mål.

Pontus är inte bara mästare i WRC 2 utan även historiskt sett den förare med flest segrar i klassen och han är sporrad att jaga fler.

– Det finns mycket att hämta i WRC 2. Konkurrensen är stenhård och varje tävling ger mer och ny erfarenhet som blir betydelsefull för framtiden. Att nå en permanent plats i WRC är såklart målet men inför 2018 är det så enkelt som att det inte finns några lediga platser. Jag vet att jag är redo och det bästa sättet att ta mig dit är definitivt att fortsätta etablera mig som någon att räkna med i VM. Vi jobbar hårt på uppföljningen så får vi se vad som händer under det kommande året, men just nu är det full fokus på vintersäsongen.

Som teamkamrater får Pontus sin norske Even managementkollega Ole Christian Veiby och finländarna Juuso Nordgren och Kalle Rovanperä, med inhopp av tjecken Jan Kopecký.

Den 27-årige rallytalangen från Värmland har gått från klarhet till klarhet under åren med märket.

Han har tagit två internationella titlar – Asia-Pacific 2015 och WRC 2 2017 – samt medverkat till att Skoda vunnit teammästerskap och i år kan se tillbaka på den mest framgångsrika motorsportsäsongen i märkets 116-åriga historia.

Nu står det klart att samarbetet förlängs och att Pontus Tidemand och hans kartläsare Jonas Andersson startar 2018 tillsammans med det tjeckiska teamet.

– Skoda Motorsport är professionella ut i fingerspetsarna och att få kontrakt med dem var en milstolpe som tog mig till nästa nivå i karriären, säger Tidemand.

– Vi har haft ett fantastiskt teamwork de senaste tre åren där vi alltid har fått de bästa möjliga förutsättningarna, vilket har gjort att vi har kunnat leverera resultat samtidigt som vi har utvecklats. Tack vare det står vi här med WRC 2-titeln i våra händer. Jag är glad och tacksam att få fortsätta som fabriksförare för dem lite längre och ser verkligen fram emot att starta ett nytt år med nya mål.

Pontus är inte bara mästare i WRC 2 utan även historiskt sett den förare med flest segrar i klassen och han är sporrad att jaga fler.

– Det finns mycket att hämta i WRC 2. Konkurrensen är stenhård och varje tävling ger mer och ny erfarenhet som blir betydelsefull för framtiden. Att nå en permanent plats i WRC är såklart målet men inför 2018 är det så enkelt som att det inte finns några lediga platser. Jag vet att jag är redo och det bästa sättet att ta mig dit är definitivt att fortsätta etablera mig som någon att räkna med i VM. Vi jobbar hårt på uppföljningen så får vi se vad som händer under det kommande året, men just nu är det full fokus på vintersäsongen.

Som teamkamrater får Pontus sin norske Even managementkollega Ole Christian Veiby och finländarna Juuso Nordgren och Kalle Rovanperä, med inhopp av tjecken Jan Kopecký.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.