2017-11-12 15:36

2017-11-12 15:36

Solberg gick miste om VM-silvret

RALLYCROSS: Världsmästaren Kristoffersson knep säsongens sjunde seger

Petter Solberg förlorade kampen om VM-silvret och stallkamraten – tillika redan klare världsmästaren – Johan Kristoffersson rattade hem säsongens sjunde seger när VM-seriens sista deltävling avgjordes i Killarney, Sydafrika.

inför deltävlingen låg Petter Solberg på andraplatsen med en poängs marginal till jagande Mattias Ekström. Den Torsbybaserade norrmannen tappade dock greppet om VM-silvret då han slutade fyra i finalen och Ekström trea.

Nu när säsongen kan summeras står det klart att Solberg knep bronset, Ekström silvret, och Johan Kristoffersson guldet.

Kristoffersson, som var klar världsmästare redan efter tio av totalt tolv deltävlingar, vann även i Killarney. Förstaplatsen i helgen var den sjunde för säsongen. Tvåa i säsongsavslutningen blev Timmy Hansen.

inför deltävlingen låg Petter Solberg på andraplatsen med en poängs marginal till jagande Mattias Ekström. Den Torsbybaserade norrmannen tappade dock greppet om VM-silvret då han slutade fyra i finalen och Ekström trea.

Nu när säsongen kan summeras står det klart att Solberg knep bronset, Ekström silvret, och Johan Kristoffersson guldet.

Kristoffersson, som var klar världsmästare redan efter tio av totalt tolv deltävlingar, vann även i Killarney. Förstaplatsen i helgen var den sjunde för säsongen. Tvåa i säsongsavslutningen blev Timmy Hansen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.