2017-10-31 19:03

2017-10-31 19:03

Höga böter för Tidemands team

MOTOR

Tjeckiska Skoda motorsport, som Pontus Tidemand kör för, och brittiska M-sport fick böta vardera 30 000 euro i R5-klassen (WRC2) i samband med brittiska VM-rallyt i Wales förra veckan.

Vid den tekniska efterkontrollen efter målgången på söndagen upptäcktes felaktigheter på bilarna som segraren Tidemand och tvåan Eric Camilli, Frankrike, körde. Ansvariga för de båda teamen kallades till tekniker och domare för en förklaring, skriver emotorsport.se.

Båda teamen använde en oljepump i rallyt som inte överensstämde med homologeringshandlingarna.

Teamen införde redan 2015 den nya pumpen vid sina homologeringar på bilmodellerna, men de komponenterna hade missats i de uppdaterade homologeringspapprena som lämnats för bilen, något som först nu upptäcktes.

Båda teamen uppges ha accepterat böterna på 30 000 euro, nästan 300 000 svenska kronor.

Vid den tekniska efterkontrollen efter målgången på söndagen upptäcktes felaktigheter på bilarna som segraren Tidemand och tvåan Eric Camilli, Frankrike, körde. Ansvariga för de båda teamen kallades till tekniker och domare för en förklaring, skriver emotorsport.se.

Båda teamen använde en oljepump i rallyt som inte överensstämde med homologeringshandlingarna.

Teamen införde redan 2015 den nya pumpen vid sina homologeringar på bilmodellerna, men de komponenterna hade missats i de uppdaterade homologeringspapprena som lämnats för bilen, något som först nu upptäcktes.

Båda teamen uppges ha accepterat böterna på 30 000 euro, nästan 300 000 svenska kronor.