2017-10-23 22:47

2017-10-23 22:47

Rallycross-VM till USA

MOTOR: "Har varit på vår radar sedan VM började år 2014"

Rallycross-VM kommer till USA.
Promotorn IMG har tecknat ett femårigt avtal med Circuit of the Americas (COTA) vid Austin, Texas – med start redan nästa år.

– Förenta staterna har varit på vår radar sedan VM började år 2014, men vi var fast beslutna att vänta på rätt tillfälle. Vi har varit i diskussioner med ett antal platser över hela USA men COTA delade vår vision för VM och kan leverera ett viktigt mål att bygga en förstklassig anläggning rallycross, säger IMG:s vd Paul Bellamy i ett pressmeddelande.

SVT skriver att deltävlingen i USA, som körs 29-30 september, ersätter tävlingen på Hockenheim, Tyskland.

På banan i Austin körs både Formel 1 och MotoGP.

– Förenta staterna har varit på vår radar sedan VM började år 2014, men vi var fast beslutna att vänta på rätt tillfälle. Vi har varit i diskussioner med ett antal platser över hela USA men COTA delade vår vision för VM och kan leverera ett viktigt mål att bygga en förstklassig anläggning rallycross, säger IMG:s vd Paul Bellamy i ett pressmeddelande.

SVT skriver att deltävlingen i USA, som körs 29-30 september, ersätter tävlingen på Hockenheim, Tyskland.

På banan i Austin körs både Formel 1 och MotoGP.