2017-10-08 21:49

2017-10-08 21:49

Solberg försvarade andraplatsen

MOTOR: "Jag trodde inte jag skulle vara så snabb"

Oliver Solberg körde under helgen de avgörande sträckorna i det lettiska rallymästerskapet. Trots att Solberg körde av vägen i ledning gjorde han en stark avslutning och tog sig tillbaka till en andraplats.
– Det känns bra. Jag trodde inte jag skulle vara så snabb, säger han.

Värmlänningen inledde Rally Liepaja under lördagen med att vinna den näst sista etappen.

– Körningen fungerade riktigt bra och jag kände mig faktiskt ganska överlägsen.

Etappsegern innebar att Solberg inför söndagens avgörande sträcka låg i ledning.

Stark comeback

Inledningen av den avslutande sträckan såg också mycket lovande ut för den unge rallystjärnan. Dessvärre kom han dock in med för hög fart i en skarp kurva och rullade av vägen. Mycket dyrbar tid gick därmed till spillo och ledningen förvandlades till en femteplats. Ett servicebesök senare var han dock återigen ute på vägen och efter mycket imponerande körning tog han sig tillbaka från femteplats upp till andraplatsen.

– Jag är riktigt nöjd med min körning. Jag körde i kapp mycket av den tiden jag tappade.

Vann mästerskapet gjorde letten Martins Sesks.

Värmlänningen inledde Rally Liepaja under lördagen med att vinna den näst sista etappen.

– Körningen fungerade riktigt bra och jag kände mig faktiskt ganska överlägsen.

Etappsegern innebar att Solberg inför söndagens avgörande sträcka låg i ledning.

Stark comeback

Inledningen av den avslutande sträckan såg också mycket lovande ut för den unge rallystjärnan. Dessvärre kom han dock in med för hög fart i en skarp kurva och rullade av vägen. Mycket dyrbar tid gick därmed till spillo och ledningen förvandlades till en femteplats. Ett servicebesök senare var han dock återigen ute på vägen och efter mycket imponerande körning tog han sig tillbaka från femteplats upp till andraplatsen.

– Jag är riktigt nöjd med min körning. Jag körde i kapp mycket av den tiden jag tappade.

Vann mästerskapet gjorde letten Martins Sesks.

  • John Stenberg