2017-10-02 21:21

2017-10-02 21:21

Linus Östlund tog dubbla cupsegrar på Westombanan

MOTOR: Svenska cupen och Sprintcupen i crosskart

Linus Östlund fortsätter den här säsongens segertåg i crosskart.
Finnskogaföraren har nu hattrick i svenska titlar efter helgens tävlingar i Arvika.

Östlund har så att säga kört rakt igenom divisionerna och på tre år blivit svensk mästare i 125 kubik, 250 och Xtreme.

Under sitt första år i tyngsta klassen körde han nu också hem Svenska cupen och Sprintcupen i samband med att de sista deltävlingarna avgjordes på Westombanan.

19-åringen ledde båda cuperna innan, men passade för säkerhets skull på att ta dubbla segrar av bara farten.

I Svenska cupen på lördagen toppade han kvalet, efter en seger och två andraplatser i heaten, och dominerade sedan a-finalen från pole position.

I Sprintcupen under söndagen vann Östlund en av tre omgångar och tog hem tävlingen tack vare snabbaste tid. Segermarginalen blev en sekund till tvåan Magnus Thituson från Torslanda. Thituson blev också silvermedaljör i Svenska cupen. Isac Egonsson, Finnskoga, slutade trea i Sprintcupen och fyra i Svenska cupen.

Felicia tog brons

I 650 kubik var flerfaldige mästerföraren Per Björnson, Årjäng, snabbast i Arvika i Svenska cupen, före Roger Lunde, Haninge, Mattias Andersson, Kopparberg, Johan Fransson, Westom, och Felicia Walfridson, Ratten i Torsby. Men det var Björnsons enda framträdandet i cupen den här säsongen, så han hade inget i sammandraget att hämta. Mattias Andersson blev mästare före tävlingens sjua Joakim Wicksell, Film, och Felicia Walfridson knep tredjeplatsen.

I 250 kubik blev det ytterligare en värmländsk tävlingsseger genom Tommie Svärd, Finnskoga, i Svenska cupen. Han slutade fyra trots att han missade två deltävlingar. Tävlingens tvåa, Robin Kareliusson, Östmark, körde också sin första tävling. Nils Andersson, Westom, körde till sig dubbla silver efter att ha blivit trea i Sprintcuptävlingen och fyra i Svenska cupen. Marcus Svensson respektive Markus Andersson blev mästare.

Nilsson vann

I 85 kubik räckte en femteplats för att Elias Nilsson, Likenäs, skulle ta hem Sprintcupen totalt. I Svenska cupen blev han tvåa i såväl tävlingen som sammanlagt bakom Patrik Hallberg, Haninge. Timmy Sakariassen, Westom, blev fyra i Svenska cupen.

Östlund har så att säga kört rakt igenom divisionerna och på tre år blivit svensk mästare i 125 kubik, 250 och Xtreme.

Under sitt första år i tyngsta klassen körde han nu också hem Svenska cupen och Sprintcupen i samband med att de sista deltävlingarna avgjordes på Westombanan.

19-åringen ledde båda cuperna innan, men passade för säkerhets skull på att ta dubbla segrar av bara farten.

I Svenska cupen på lördagen toppade han kvalet, efter en seger och två andraplatser i heaten, och dominerade sedan a-finalen från pole position.

I Sprintcupen under söndagen vann Östlund en av tre omgångar och tog hem tävlingen tack vare snabbaste tid. Segermarginalen blev en sekund till tvåan Magnus Thituson från Torslanda. Thituson blev också silvermedaljör i Svenska cupen. Isac Egonsson, Finnskoga, slutade trea i Sprintcupen och fyra i Svenska cupen.

Felicia tog brons

I 650 kubik var flerfaldige mästerföraren Per Björnson, Årjäng, snabbast i Arvika i Svenska cupen, före Roger Lunde, Haninge, Mattias Andersson, Kopparberg, Johan Fransson, Westom, och Felicia Walfridson, Ratten i Torsby. Men det var Björnsons enda framträdandet i cupen den här säsongen, så han hade inget i sammandraget att hämta. Mattias Andersson blev mästare före tävlingens sjua Joakim Wicksell, Film, och Felicia Walfridson knep tredjeplatsen.

I 250 kubik blev det ytterligare en värmländsk tävlingsseger genom Tommie Svärd, Finnskoga, i Svenska cupen. Han slutade fyra trots att han missade två deltävlingar. Tävlingens tvåa, Robin Kareliusson, Östmark, körde också sin första tävling. Nils Andersson, Westom, körde till sig dubbla silver efter att ha blivit trea i Sprintcuptävlingen och fyra i Svenska cupen. Marcus Svensson respektive Markus Andersson blev mästare.

Nilsson vann

I 85 kubik räckte en femteplats för att Elias Nilsson, Likenäs, skulle ta hem Sprintcupen totalt. I Svenska cupen blev han tvåa i såväl tävlingen som sammanlagt bakom Patrik Hallberg, Haninge. Timmy Sakariassen, Westom, blev fyra i Svenska cupen.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.