2017-09-26 18:50

2017-09-26 18:50

Sebastian Eriksson gör VM-comeback

MOTOR: Kör helgens tävling i Tyskland

Värmlänningen Sebastian Eriksson är tillbaka i rallycross-VM.
Han kör helgens tävling på Estering i tyska Buxtehude.

– Målet är att ta mig till semifinal, precis som jag gjorde i Höljes. Final kommer bli tufft, men om allt flyter på utan missöden är det inte omöjligt, säger 24-åringen från Sunnemo, som kör för svenska Olsbergs MSE-teamet i en Ford Fiesta.

Sebastian Eriksson huvuduppgift sedan några år tillbaka är Global rallycross i USA, och där ligger han för närvarande totalfyra i mästerskapet inför finaltävlingen i Los Angeles den 14 oktober.

När det nu är en lucka i schemat ställer han upp i säsongens näst sista VM-deltävling.

Senast han gjorde ett inhopp i VM var i Höljes i juli då han fick ett wildcard och tog sig ända till semifinal, och var till slut bara cirka en halvsekund från att nå finalen.

– Jag har nytta av att ha kört i Höljes, för Fiestan beter sig lite annorlunda jämfört med Hondan jag kör i USA. Det var också bra att få känna på konkurrensen som var mycket hårdare än senast jag körde, 2014. Jag ser verkligen fram emot att tävla på banan i Tyskland. Det blir första gången och jag tror bilen passar bra där, säger Sebastian Eriksson.

– Målet är att ta mig till semifinal, precis som jag gjorde i Höljes. Final kommer bli tufft, men om allt flyter på utan missöden är det inte omöjligt, säger 24-åringen från Sunnemo, som kör för svenska Olsbergs MSE-teamet i en Ford Fiesta.

Sebastian Eriksson huvuduppgift sedan några år tillbaka är Global rallycross i USA, och där ligger han för närvarande totalfyra i mästerskapet inför finaltävlingen i Los Angeles den 14 oktober.

När det nu är en lucka i schemat ställer han upp i säsongens näst sista VM-deltävling.

Senast han gjorde ett inhopp i VM var i Höljes i juli då han fick ett wildcard och tog sig ända till semifinal, och var till slut bara cirka en halvsekund från att nå finalen.

– Jag har nytta av att ha kört i Höljes, för Fiestan beter sig lite annorlunda jämfört med Hondan jag kör i USA. Det var också bra att få känna på konkurrensen som var mycket hårdare än senast jag körde, 2014. Jag ser verkligen fram emot att tävla på banan i Tyskland. Det blir första gången och jag tror bilen passar bra där, säger Sebastian Eriksson.