2017-09-25 16:24

2017-09-25 16:24

Solberg mot comeback

MOTOR: Siktar på att köra till helgen

Petter Solberg opererades under måndagen och nu planerar han att köra deltävlingen i Tyskland kommande helg.

Det var under semifinalheatet i Riga förra helgen som Petter Solberg involverades i en olycka, som resulterade i ett nyckelbensbrott samt dubbla revbensfrakturer. Under måndagen opererades norrmannen och siktet är att vara tillbaka bakom ratten kommande helg.

Dock utanför märkesmästerskapet. Tysken Dieter Depping tar Solbergs plats i PSRX Volkswagen Sweden.

– Beslutet om att flytta upp Dieter till att bli andreförare i teamet handlar först och främst om att försäkra oss att vi följer FIA-reglementet. Det var Petters egen önskan. Han ska försöka köra i Tyskland men just nu finns det inga garantier för att det blir så, säger Pernilla Solberg, teamchef, i ett pressmeddelande.

Petter Solberg ligger två i VM-serien, fem poäng före närmast jagande Mattias Ekström och 15 före fyran Sébastien Loeb.

Johan Kristoffersson, liksom PSRX-teamet, har redan säkrat titeln. Dieter Depping har tidigare tävlat för Volkswagen i rally, desertrally och banracing.

Deltävlingen i Tyskland är den näst sista i VM-serien.

Det var under semifinalheatet i Riga förra helgen som Petter Solberg involverades i en olycka, som resulterade i ett nyckelbensbrott samt dubbla revbensfrakturer. Under måndagen opererades norrmannen och siktet är att vara tillbaka bakom ratten kommande helg.

Dock utanför märkesmästerskapet. Tysken Dieter Depping tar Solbergs plats i PSRX Volkswagen Sweden.

– Beslutet om att flytta upp Dieter till att bli andreförare i teamet handlar först och främst om att försäkra oss att vi följer FIA-reglementet. Det var Petters egen önskan. Han ska försöka köra i Tyskland men just nu finns det inga garantier för att det blir så, säger Pernilla Solberg, teamchef, i ett pressmeddelande.

Petter Solberg ligger två i VM-serien, fem poäng före närmast jagande Mattias Ekström och 15 före fyran Sébastien Loeb.

Johan Kristoffersson, liksom PSRX-teamet, har redan säkrat titeln. Dieter Depping har tidigare tävlat för Volkswagen i rally, desertrally och banracing.

Deltävlingen i Tyskland är den näst sista i VM-serien.