2017-09-24 19:25

2017-09-24 19:25

Brynildsen och Fredriksson tog norskt guld

MOTOR

Det blev norskt guld med värmländsk touch i norska rallymästerskapet.

Eyvind Brynildsen med kartläsaren Anders Fredriksson från Årjäng i en Ford Fiesta R5 säkrade under helgen segern i den internationella fyrhjulsdrivna klassen genom en total tredjeplats i sista deltävlingen, Rally Hedmarken, och tog därmed tillbaka titeln från 2015.

Ledningen var ganska betryggande inför avgörandet, så en andraplats i klassen bakom totaltvåan Ole Christian Veiby räckte. Världsstjärnan Mads Østberg totalvann rallyt i den WRC-Ford han kör med i VM, men som inte ingår i någon klass i årets norska mästerskap.

Eyvind Brynildsen med kartläsaren Anders Fredriksson från Årjäng i en Ford Fiesta R5 säkrade under helgen segern i den internationella fyrhjulsdrivna klassen genom en total tredjeplats i sista deltävlingen, Rally Hedmarken, och tog därmed tillbaka titeln från 2015.

Ledningen var ganska betryggande inför avgörandet, så en andraplats i klassen bakom totaltvåan Ole Christian Veiby räckte. Världsstjärnan Mads Østberg totalvann rallyt i den WRC-Ford han kör med i VM, men som inte ingår i någon klass i årets norska mästerskap.