2017-09-18 13:32

2017-09-18 13:32

Många värmländska medaljer

MOTOR: Crosskart-SM

Värmland fick två mästare och flera pallplatser när crosskart-SM avslutades med sista deltävlingen i Haninge.

Vi har redan redovisat gulden, som kom genom Linus Östlund, Finnskoga, i tungviktsklassen Xtreme och Andreas Carlsson, Säffle, i 650 kubik.

Östlund blev fyra i Haninge, men det räckte för att han skulle bärga titeln med fyra poäng före tävlingens segrare Magnus Thituson, Torslanda. Trea i såväl tävlingen som totalt blev Östlunds klubbkamrat Tommie Svärd på samma poäng som tvåan, men Thituson går före genom bättre toppresultat.

I 650 kubik var Andreas Carlsson totalt överlägsen. Han tog full pott i alla fem deltävlingarna och var 18 poäng före tvåan Per Björnson, Årjäng, som också kom tvåa i Haninge.

I 250-klassen blev Robin Kareliusson, Östmark, fyra i tävlingen och tvåa sammanlagt, fyra poäng bakom mästaren och tävlingens etta Markus Andersson, Kopparberg. William Sätereie, Finnskoga, tog en andraplats i tävlingen och slutade fyra i mästerskapet.

Junior-SM 125 kubik körde Isak Reiersen, Östmark, in som trea i såväl tävlingen som totalt. Sindre S. Trøyterud, Våler, vann före Robin Titjens, Haninge.

I 85 kubik cup knep Elias Nilsson, Likenäs, silvret totalt efter en tredjeplats i tävlingen. för Timmy Sakariassen, Westom, blev det omvända ordningen. Mästerskapsbrons, alltså. Alex Lindeqvist, Haninge, vann tävlingen och femman Patrik Hallberg från samma klubb tog titeln.

Vi har redan redovisat gulden, som kom genom Linus Östlund, Finnskoga, i tungviktsklassen Xtreme och Andreas Carlsson, Säffle, i 650 kubik.

Östlund blev fyra i Haninge, men det räckte för att han skulle bärga titeln med fyra poäng före tävlingens segrare Magnus Thituson, Torslanda. Trea i såväl tävlingen som totalt blev Östlunds klubbkamrat Tommie Svärd på samma poäng som tvåan, men Thituson går före genom bättre toppresultat.

I 650 kubik var Andreas Carlsson totalt överlägsen. Han tog full pott i alla fem deltävlingarna och var 18 poäng före tvåan Per Björnson, Årjäng, som också kom tvåa i Haninge.

I 250-klassen blev Robin Kareliusson, Östmark, fyra i tävlingen och tvåa sammanlagt, fyra poäng bakom mästaren och tävlingens etta Markus Andersson, Kopparberg. William Sätereie, Finnskoga, tog en andraplats i tävlingen och slutade fyra i mästerskapet.

Junior-SM 125 kubik körde Isak Reiersen, Östmark, in som trea i såväl tävlingen som totalt. Sindre S. Trøyterud, Våler, vann före Robin Titjens, Haninge.

I 85 kubik cup knep Elias Nilsson, Likenäs, silvret totalt efter en tredjeplats i tävlingen. för Timmy Sakariassen, Westom, blev det omvända ordningen. Mästerskapsbrons, alltså. Alex Lindeqvist, Haninge, vann tävlingen och femman Patrik Hallberg från samma klubb tog titeln.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.