2017-09-17 17:45

2017-09-17 17:45

Kristofferssons är bäst i Sverige

MOTORSPORT: "En jäkligt bra första säsong"

Årets sista STCC-tävling anordnades på Mantorp park i helgen, och teamet Kristoffersson Motorsport hade verkligen vaknat på rätt sida. Vinst i alla tre lopp, och två av tre medaljer i totalen.
– Vi har satsat på att vinna så många race som möjligt, säger Tommy Kristoffersson till teamets hemsida.

När Johan Kristoffersson säkrade sitt VM-guld i rallycross, ville teamkamraterna från laget från Arvika i STCC inte vara sämre. I årets sista deltävling skördade man stora framgångar, vinst i alla tre lopp. Fredrik Ekblom vann de två första och Fredrik Blomstedt tog hem det sista, men trots det kunde ingen rå på suveränen Robert Dahlgren, från teamet PWR, i totalen. När allting summerades var Dahlgren 47 poäng före Ekblom på andraplatsen och hela 151 före Blomstedt som slutade trea.

– Brons, det är en jäkligt bra första säsong i STCC, sa Fredrik Blomstedt till STCC.se.

Teammästare

I och med en andra-, en tredje- och en fjärdeplats i förarmästerskapet blev segern i teammästerskapet relativt enkel för Team Kristoffersson. Man vann teammästerskapet med totalt 85 poäng och vann hela 13 av 21 race under säsongen, ett lyckat år, helt klart.

– Vi har satsat på att vinna så många race som möjligt och köra för teammästerskapet. Det är lite av samma strategi som vi har använt i rallycross-VM, mer av ett teamtänkande än vad som annars är vanligt i motorsport, sa teamchef Tommy Kristoffersson till teamets hemsida.

När Johan Kristoffersson säkrade sitt VM-guld i rallycross, ville teamkamraterna från laget från Arvika i STCC inte vara sämre. I årets sista deltävling skördade man stora framgångar, vinst i alla tre lopp. Fredrik Ekblom vann de två första och Fredrik Blomstedt tog hem det sista, men trots det kunde ingen rå på suveränen Robert Dahlgren, från teamet PWR, i totalen. När allting summerades var Dahlgren 47 poäng före Ekblom på andraplatsen och hela 151 före Blomstedt som slutade trea.

– Brons, det är en jäkligt bra första säsong i STCC, sa Fredrik Blomstedt till STCC.se.

Teammästare

I och med en andra-, en tredje- och en fjärdeplats i förarmästerskapet blev segern i teammästerskapet relativt enkel för Team Kristoffersson. Man vann teammästerskapet med totalt 85 poäng och vann hela 13 av 21 race under säsongen, ett lyckat år, helt klart.

– Vi har satsat på att vinna så många race som möjligt och köra för teammästerskapet. Det är lite av samma strategi som vi har använt i rallycross-VM, mer av ett teamtänkande än vad som annars är vanligt i motorsport, sa teamchef Tommy Kristoffersson till teamets hemsida.

  • Philip Alfredsson