2017-09-13 22:37

2017-09-13 22:37

Åhlin kan bli mästare

MOTOR: Brittiska rallymästerskapet avgörs på Isle of Man

Fredrik Åhlin leder brittiska mästerskapet i rally inför sista deltävlingen.
Finalen går final på de klassiska asfaltsvägarna på ön Isle of Man.

Den 26-årige värmlänningen har tillsammans med sin kartläsare Torstein Eriksen i en Skoda Fabia R5 för brittiska teamet CA1 Sport tre segrar, en andraplats, en sjätteplats och en bruten tävling hittills i årets mästerskap och nu väntar en spännande avslutning.

Att Åhlin tvingades bryta i ledning på sista sträckan i tredje deltävlingen i Skottland på grund av sten som slog hål i kylaren gör att mästerskapssegern inte är klar än.

– Det finns en hel del matematiska uträkningar, men för oss gäller samma sak som vid årets början, fullt fokus och målet inställt på att vinna, säger Fredrik Åhlin, som närmast jagas av britterna Keith Cronin och Osian Pryce.

Starten sker i Douglas på torsdagseftermiddag. Totalt 21 specialsträckor på 26 mil, varav sju nattsträckor väntar. Nytt för i år är att man inte kör om dubbla poäng i finalen utan BRC har valt att dela upp rallyt i två rallyn med fulla mästerskapspoäng i bägge.

Det svenska ekipaget är inte bara snabbt på grus, utan även på asfalt som man visade både i Belgien och nu senast i Ulster Rally med en andraplats totalt.

– Vi vet att mycket kan hända, men vårt mål är att köra mitt på vägen, fokuserat och beräknat på det som vi kan påverka.

Senast en svensk förare vann det brittiska rallymästerskapet var 1983 genom Stig Blomqvist.

Den 26-årige värmlänningen har tillsammans med sin kartläsare Torstein Eriksen i en Skoda Fabia R5 för brittiska teamet CA1 Sport tre segrar, en andraplats, en sjätteplats och en bruten tävling hittills i årets mästerskap och nu väntar en spännande avslutning.

Att Åhlin tvingades bryta i ledning på sista sträckan i tredje deltävlingen i Skottland på grund av sten som slog hål i kylaren gör att mästerskapssegern inte är klar än.

– Det finns en hel del matematiska uträkningar, men för oss gäller samma sak som vid årets början, fullt fokus och målet inställt på att vinna, säger Fredrik Åhlin, som närmast jagas av britterna Keith Cronin och Osian Pryce.

Starten sker i Douglas på torsdagseftermiddag. Totalt 21 specialsträckor på 26 mil, varav sju nattsträckor väntar. Nytt för i år är att man inte kör om dubbla poäng i finalen utan BRC har valt att dela upp rallyt i två rallyn med fulla mästerskapspoäng i bägge.

Det svenska ekipaget är inte bara snabbt på grus, utan även på asfalt som man visade både i Belgien och nu senast i Ulster Rally med en andraplats totalt.

– Vi vet att mycket kan hända, men vårt mål är att köra mitt på vägen, fokuserat och beräknat på det som vi kan påverka.

Senast en svensk förare vann det brittiska rallymästerskapet var 1983 genom Stig Blomqvist.