2017-09-06 15:48

2017-09-06 15:48

Kampen mellan Solberg och Bryntesson går vidare

MOTOR: Inför Rally-X Nordic på Kinnekulle

Titelkampen mellan Thomas Bryntesson och Oliver Solberg går vidare i Rally-X Nordic.

På lördagen avgörs näst sista deltävlingen på KInnekulle ring i Götene.

Bryntesson, 21, från Töcksfors i en Ford Fiesta för Kilsteamet JC Raceteknik leder tungviktsklassen Supercar med 20 poäng före Solberg efter fyra avverkade tävlingar. Senast i danska Nysum bröt Solberg finalen på grund av tekniska problem och tappade åtta poäng på Bryntesson, som tog maximala 30, och måste hämta in för att ha en chans i finalen i Strängnäs den 23 september.

15-åringen (fyller 16 i Strängnäs) från Mitandersfors och i pappa Petters VM-bil från i fjol, en Citroën DS3, har imponerat i sin rallycrossdebut. Han vann i Arvika, men har sen haft en del krångel. På Solvalla bröt han i semifinal på grund av drivaxelbrott. Även där vann Bryntesson, som lär ha extra självförtroende efter gångna helgens EM-triumf i Frankrike.

Peter Hedström från Torsby i en Volkswagen Polo ligger fyra i mästerskapet tätt bakom (fyra poäng) norske teamkamraten Alexander Hvaal.

Totaltvåan 2016, värmlänningen Lukas Walfridson, är åtta i sammandraget.

Ett intressant inhopp gör Europamästaren (2014) Robin Larson, Svenljunga, som annars satsar helt på EM och för närvarande håller fjärdeplatsen.

Thomas Bryntesson är regerande mästare i Supercar lites, men har bytt klass till i år. I lites ligger fjolårstvåan Simon Olofsson, från Charlottenberg och tävlande för Team Westom, tvåa även den här gången, men det är väldigt tätt i toppen. Ledaren William Nilsson, från Skåne och körande för JC Raceteknik, är bara två poäng framför. En poäng bakom Olofsson lurar Nilssons teamkamrat, norrmannen Henrik Krogstad.

Bryntesson, 21, från Töcksfors i en Ford Fiesta för Kilsteamet JC Raceteknik leder tungviktsklassen Supercar med 20 poäng före Solberg efter fyra avverkade tävlingar. Senast i danska Nysum bröt Solberg finalen på grund av tekniska problem och tappade åtta poäng på Bryntesson, som tog maximala 30, och måste hämta in för att ha en chans i finalen i Strängnäs den 23 september.

15-åringen (fyller 16 i Strängnäs) från Mitandersfors och i pappa Petters VM-bil från i fjol, en Citroën DS3, har imponerat i sin rallycrossdebut. Han vann i Arvika, men har sen haft en del krångel. På Solvalla bröt han i semifinal på grund av drivaxelbrott. Även där vann Bryntesson, som lär ha extra självförtroende efter gångna helgens EM-triumf i Frankrike.

Peter Hedström från Torsby i en Volkswagen Polo ligger fyra i mästerskapet tätt bakom (fyra poäng) norske teamkamraten Alexander Hvaal.

Totaltvåan 2016, värmlänningen Lukas Walfridson, är åtta i sammandraget.

Ett intressant inhopp gör Europamästaren (2014) Robin Larson, Svenljunga, som annars satsar helt på EM och för närvarande håller fjärdeplatsen.

Thomas Bryntesson är regerande mästare i Supercar lites, men har bytt klass till i år. I lites ligger fjolårstvåan Simon Olofsson, från Charlottenberg och tävlande för Team Westom, tvåa även den här gången, men det är väldigt tätt i toppen. Ledaren William Nilsson, från Skåne och körande för JC Raceteknik, är bara två poäng framför. En poäng bakom Olofsson lurar Nilssons teamkamrat, norrmannen Henrik Krogstad.