2017-09-05 17:02

2017-09-05 17:02

Tidemand mot P-G i SM-finalen

MOTOR: Färske världsmästaren gör inhopp

Nyblivne WRC 2-världsmästaren Pontus Tidemand kör finalen av rally-SM fredag–lördag och ställs mot bland andra P-G Andersson.

– Det är alltid kul att köra på hemmaplan så finns möjligheten är det klart att jag tar den, säger Tidemand.

26-åringen från Charlottenberg har redan bärgat VM-guldet trots att han har en deltävling kvar att räkna, brittiska rallyt i Wales den 26–29 oktober.

Men nu passar Tidemand och hans kartläsare Jonas Andersson på att visa upp sig för hemmapubliken i skogarna kring Linköping med ett SM-inhopp i East Sweden Rally.

– Det är mycket jobb för att kunna köra de här 127 kilometrarna men det är helt klart värt det. Jag hoppas förstås att vi kan vara med och tampas om segern även om vi inte sätter några krav på oss själva utan mest ser det som en kul grej. Man är ju trots allt tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna, säger Tidemand i ett pressmeddelande.

Han har hyrt en liknande Skoda Fabia R5 som han rattar i VM.

– Bilen lånar vi av Kjell Sandberg, men driftar den själva och det roligaste är att det faktiskt är samma gäng som var med när jag körde SM för fem–sex år sedan, så det gör det lite speciellt för oss.

En av de tuffaste utmanarna blir likaledes inhoppande P-G Andersson, som vann SM i stor stil 2016, men gör sin första tävling i år. 37-åringen från Årjäng kör också en Skoda Fabia, men WRC, och av äldre modell.

De båda värmlänningarna, som tillsammans har fyra världsmästartitlar i rally, får gälla som favoriter och Tidemand som den allra störste.

Förra året gjorde han också ett inhopp i SM-avslutningen, då i Uppsala, och vann.

Totalt i SM står kampen i den trimmade fyrhjulsdrivna klassen främst mellan Thomas Thunström, Ludvika, Niklas Hägg, Hälsinge, och Michael Wikström, Boden.

En värmländsk förare är med och slåss om SM-medalj och det är Andreas Persson, MK Ratten i Torsby, i juniorklassen för otrimmade bilar. Han ligger tvåa bara en poäng efter ledande Emil Karlsson, Hällefors.

26-åringen från Charlottenberg har redan bärgat VM-guldet trots att han har en deltävling kvar att räkna, brittiska rallyt i Wales den 26–29 oktober.

Men nu passar Tidemand och hans kartläsare Jonas Andersson på att visa upp sig för hemmapubliken i skogarna kring Linköping med ett SM-inhopp i East Sweden Rally.

– Det är mycket jobb för att kunna köra de här 127 kilometrarna men det är helt klart värt det. Jag hoppas förstås att vi kan vara med och tampas om segern även om vi inte sätter några krav på oss själva utan mest ser det som en kul grej. Man är ju trots allt tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna, säger Tidemand i ett pressmeddelande.

Han har hyrt en liknande Skoda Fabia R5 som han rattar i VM.

– Bilen lånar vi av Kjell Sandberg, men driftar den själva och det roligaste är att det faktiskt är samma gäng som var med när jag körde SM för fem–sex år sedan, så det gör det lite speciellt för oss.

En av de tuffaste utmanarna blir likaledes inhoppande P-G Andersson, som vann SM i stor stil 2016, men gör sin första tävling i år. 37-åringen från Årjäng kör också en Skoda Fabia, men WRC, och av äldre modell.

De båda värmlänningarna, som tillsammans har fyra världsmästartitlar i rally, får gälla som favoriter och Tidemand som den allra störste.

Förra året gjorde han också ett inhopp i SM-avslutningen, då i Uppsala, och vann.

Totalt i SM står kampen i den trimmade fyrhjulsdrivna klassen främst mellan Thomas Thunström, Ludvika, Niklas Hägg, Hälsinge, och Michael Wikström, Boden.

En värmländsk förare är med och slåss om SM-medalj och det är Andreas Persson, MK Ratten i Torsby, i juniorklassen för otrimmade bilar. Han ligger tvåa bara en poäng efter ledande Emil Karlsson, Hällefors.