2017-09-05 10:42

2017-09-05 10:42

Tidemand mot P-G i SM-finalen

MOTOR: Färske världsmästaren gör inhopp

Nyblivne WRC 2-världsmästaren Pontus Tidemand firar segern genom att göra ett SM-inhopp och köra helgens final i Linköping.
– Det är alltid kul att köra på hemmaplan så finns möjligheten är det klart att jag tar den, säger han.

Fokuset har under hela säsongen uteslutande legat på att kamma hem VM-guldet och en tävling återstår fortfarande i WRC 2-mästerskapet för Pontus Tidemand och hans kartläsare Jonas Andersson. Men med ett redan utfört uppdrag avtar pressen och mellan de officiella åtagandena ser Pontus till att göra något som ligger honom varmt om hjärtat – att få underhålla hemmapubliken.

– Det är mycket jobb för att kunna köra de här 127 kilometrarna men det är helt klart värt det. Jag hoppas förstås att vi kan vara med och tampas om segern även om vi inte sätter några krav på oss själva utan mest ser det som en kul grej. Man är ju trots allt tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna, säger en leende Pontus.

Förra året deltog Pontus också i rally-SM:s final, som då gick i Uppsala, och smällde till med seger. I år avslutas SM-säsongen i Linköping med East Sweden Rally och en traditionell publiksträcka kickar igång tävlingen på asfalt på fredagskvällen för att under lördagen fortsätta på grus. Totalt omfattar rallyt nio specialsträckor och målgången sker på lördag eftermiddag.

– Jag har varit här och deltagit i East Sweden Rally flera gånger tidigare och det är en riktigt bra tävling med skön atmosfär och engagerad publik, berättar Pontus. Att det är SM-final höjer också stämningen så jag är glad att mina lokala partners gör den här helgen möjlig för oss. Bilen lånar vi av Kjell Sandberg men driftar den själva och det roligaste är att det faktiskt är samma gäng som var med när jag körde SM för 5-6 år sedan, så det gör det lite speciellt för oss.

Pontus är inte den enda som gör sitt första och enda gästspel i SM under helgen. Ytterligare en bekant värmlänning, P-G Andersson, kommer till start och de båda förväntas kämpa om totalsegern i en varsin Skoda Fabia – Pontus i en R5:a och P-G i en WRC. Att allt kan hända i rally, det vet vi sedan tidigare, men det är definitivt upplagt för en spännande fight när årets SM-serie knyter ihop säcken.

Fokuset har under hela säsongen uteslutande legat på att kamma hem VM-guldet och en tävling återstår fortfarande i WRC 2-mästerskapet för Pontus Tidemand och hans kartläsare Jonas Andersson. Men med ett redan utfört uppdrag avtar pressen och mellan de officiella åtagandena ser Pontus till att göra något som ligger honom varmt om hjärtat – att få underhålla hemmapubliken.

– Det är mycket jobb för att kunna köra de här 127 kilometrarna men det är helt klart värt det. Jag hoppas förstås att vi kan vara med och tampas om segern även om vi inte sätter några krav på oss själva utan mest ser det som en kul grej. Man är ju trots allt tävlingsmänniska ut i fingerspetsarna, säger en leende Pontus.

Förra året deltog Pontus också i rally-SM:s final, som då gick i Uppsala, och smällde till med seger. I år avslutas SM-säsongen i Linköping med East Sweden Rally och en traditionell publiksträcka kickar igång tävlingen på asfalt på fredagskvällen för att under lördagen fortsätta på grus. Totalt omfattar rallyt nio specialsträckor och målgången sker på lördag eftermiddag.

– Jag har varit här och deltagit i East Sweden Rally flera gånger tidigare och det är en riktigt bra tävling med skön atmosfär och engagerad publik, berättar Pontus. Att det är SM-final höjer också stämningen så jag är glad att mina lokala partners gör den här helgen möjlig för oss. Bilen lånar vi av Kjell Sandberg men driftar den själva och det roligaste är att det faktiskt är samma gäng som var med när jag körde SM för 5-6 år sedan, så det gör det lite speciellt för oss.

Pontus är inte den enda som gör sitt första och enda gästspel i SM under helgen. Ytterligare en bekant värmlänning, P-G Andersson, kommer till start och de båda förväntas kämpa om totalsegern i en varsin Skoda Fabia – Pontus i en R5:a och P-G i en WRC. Att allt kan hända i rally, det vet vi sedan tidigare, men det är definitivt upplagt för en spännande fight när årets SM-serie knyter ihop säcken.