2017-09-03 21:30

2017-09-03 21:39

Bryntesson tog första segern

MOTOR: Rallycross-EM

Det blev dubbelt JC Raceteknik på pallen i Frankrike. Thomas Bryntesson knep förstaplatsen i Supercar medan teamkollegan Guillaume De Ridder tog sin tredje raka andraplats i klassen Supercar Lites.
– Jag har haft lite stolpe ut i EM men nu fick jag äntligen sluta överst på pallen, säger värmländske Bryntesson.

Det var inför drygt 70 000 besökare i franska Lohéac som den näst sista deltävlingen i Europamästerskapet och RX2 International Series kördes. Där fick det svenska teamet JC Raceteknik äntligen den efterlängtade segern i Euro RX när Thomas Bryntesson segrade i tungviktsklassen Supercar. Samtidigt blev det pallplats i RX2 där Guillaume De Ridder slutade på andraplats. Bryntesson klättrar med sin seger upp till en andraplats i mästerskapet, 18 poäng bakom mästerskapsledaren Anton Marklund. I RX2 ligger De Ridder på tredjeplats, följt av skånske teamkompisen William Nilsson på fjärdeplatsen.

– Jag är så glad för Thomas skull. Att ta sin första EM-seger i Supercar på ett av årets största event är helt otroligt. Och att vinna en deltävling i Euro RX har varit en stor dröm för hela teamet. Vi är nöjda med farten och har utvecklats på det blöta underlaget. Sen har Guillaume imponerat ännu en gång, det är hans första år i Supercar Lites men jag tror han har kapacitet att vinna i Kapstaden, säger teamchefen Joel Christoffersson.

För Thomas Bryntesson slutade helgen på bästa tänkbara sätt. Topptiderna i omgångarna gjorde att han segrade i grundomgången och därmed fick bästa startspår i semifinal. Där blev det en andraplats och väl i final blev han förste föraren att korsa mållinjen.

– Det här känns så skönt. Jag har haft lite stolpe ut i EM men nu fick jag äntligen sluta överst på pallen. Tävlingen var bra för mig och på torrt underlag var jag snabb. Under söndagen hade jag lite kämpigt att hitta farten i regnet, men i finalen funkade allt perfekt. Lohéac är dessutom ett riktigt häftigt ställe, med frän bana och en stor engagerad publik. Så det var riktigt roligt att vinna här, säger Bryntesson.

Det var inför drygt 70 000 besökare i franska Lohéac som den näst sista deltävlingen i Europamästerskapet och RX2 International Series kördes. Där fick det svenska teamet JC Raceteknik äntligen den efterlängtade segern i Euro RX när Thomas Bryntesson segrade i tungviktsklassen Supercar. Samtidigt blev det pallplats i RX2 där Guillaume De Ridder slutade på andraplats. Bryntesson klättrar med sin seger upp till en andraplats i mästerskapet, 18 poäng bakom mästerskapsledaren Anton Marklund. I RX2 ligger De Ridder på tredjeplats, följt av skånske teamkompisen William Nilsson på fjärdeplatsen.

– Jag är så glad för Thomas skull. Att ta sin första EM-seger i Supercar på ett av årets största event är helt otroligt. Och att vinna en deltävling i Euro RX har varit en stor dröm för hela teamet. Vi är nöjda med farten och har utvecklats på det blöta underlaget. Sen har Guillaume imponerat ännu en gång, det är hans första år i Supercar Lites men jag tror han har kapacitet att vinna i Kapstaden, säger teamchefen Joel Christoffersson.

För Thomas Bryntesson slutade helgen på bästa tänkbara sätt. Topptiderna i omgångarna gjorde att han segrade i grundomgången och därmed fick bästa startspår i semifinal. Där blev det en andraplats och väl i final blev han förste föraren att korsa mållinjen.

– Det här känns så skönt. Jag har haft lite stolpe ut i EM men nu fick jag äntligen sluta överst på pallen. Tävlingen var bra för mig och på torrt underlag var jag snabb. Under söndagen hade jag lite kämpigt att hitta farten i regnet, men i finalen funkade allt perfekt. Lohéac är dessutom ett riktigt häftigt ställe, med frän bana och en stor engagerad publik. Så det var riktigt roligt att vinna här, säger Bryntesson.