2017-09-01 16:53

2017-09-01 16:53

Näst sista i STCC

MOTOR

Säsongens näst sista STCC-tävling avgörs under helgen på Anderstorp och i Johan Kristofferssons frånvaro står kampen om titeln mellan trefaldige mästaren Fredrik Ekblom i Arvikabaserade Volkswagenteamet och Robert Dahlgren, Seat.

Dahlgren, som varit med länge men aldrig vunnit, leder med 40 poäng.

Sex lopp totalt på Anderstorp och Mantorp återstår.

I teammästerskapet leder Arvikateamet stort. Där är det Ekblom och mästerskapsfyran Fredrik Blomstedt som samlar poäng nu. Trean Johan Kristoffersson kör rallycross-VM och missar både Anderstorp och Mantorp.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky, som kör en Audi för PWR Racing Junior Team, ligger på 18:e plats. Hon gör sin sista tävling för säsongen eftersom hon prioriterar internationella ADAC GT Masters och Mantorp krockar med tävlingen på Sachsenring. Hon ersätts av John Bryant-Meisner.

Dahlgren, som varit med länge men aldrig vunnit, leder med 40 poäng.

Sex lopp totalt på Anderstorp och Mantorp återstår.

I teammästerskapet leder Arvikateamet stort. Där är det Ekblom och mästerskapsfyran Fredrik Blomstedt som samlar poäng nu. Trean Johan Kristoffersson kör rallycross-VM och missar både Anderstorp och Mantorp.

Mikaela Åhlin-Kottulinsky, som kör en Audi för PWR Racing Junior Team, ligger på 18:e plats. Hon gör sin sista tävling för säsongen eftersom hon prioriterar internationella ADAC GT Masters och Mantorp krockar med tävlingen på Sachsenring. Hon ersätts av John Bryant-Meisner.