2017-08-30 15:17

2017-08-30 15:17

Nygammalt folkrace lockar med finalfest

MOTOR: Säffle MC prövar nya grepp

I helgen kör Säffle motorclub sitt traditionella folkrace för hösten. De flesta känner till tävlingen som Ove Öbergs memorial, men i år byter racet både namn och kostym.

Det blir Skörderacet som tar plats på Krokstadbanan på lördag. Bakgrunden till namnbytet är att tävlingen ingår i en station på Skördefesten på Värmlandsnäs som anordnas samma helg.

– Vi tänkte att vi kunde komplettera varandra istället för att konkurrera med varandra det här året. Båda arrangemangen brukar locka mycket folk så det känns jättekul att vara en del av den inarbetade Skördefesten och besökarna får möjlighet att hitta två stationer nära varandra i och med att Krokstad Herrgård också är en station det här året, säger Fredrik Erixon som är ordförande i Säffle MC.

De aktiva förarna erbjuds alla att åka fyra kvalheat och klubben är generös med finaler. Seniorer kommer att köra A-, B-, C- och D-finaler, dam/veteran A- och B-finaler och juniorerna A-, B-, och C-finaler.

– Det här innebär i praktiken att nästan alla som har en bil som inte går sönder under dagen får köra final då vi satt antalet deltagare till max 85 startande och det kommer att bli lika mycket bilåka som en tvådagarstävling. Vi kände oss sugna på att pröva något nytt då de flesta folkracetävlingar haft samma upplägg sedan det kördes en tävling för första gången i Sverige i början på 80-talet, fortsätter Fredrik.

Och som extra lök på laxen lockar arrangörerna i Säffle mc med ett rejält prisbord där vinsterna kommer att lottas ut bland de startande. Det blir också heatsegrarpris i alla omgångar.

Det blir Skörderacet som tar plats på Krokstadbanan på lördag. Bakgrunden till namnbytet är att tävlingen ingår i en station på Skördefesten på Värmlandsnäs som anordnas samma helg.

– Vi tänkte att vi kunde komplettera varandra istället för att konkurrera med varandra det här året. Båda arrangemangen brukar locka mycket folk så det känns jättekul att vara en del av den inarbetade Skördefesten och besökarna får möjlighet att hitta två stationer nära varandra i och med att Krokstad Herrgård också är en station det här året, säger Fredrik Erixon som är ordförande i Säffle MC.

De aktiva förarna erbjuds alla att åka fyra kvalheat och klubben är generös med finaler. Seniorer kommer att köra A-, B-, C- och D-finaler, dam/veteran A- och B-finaler och juniorerna A-, B-, och C-finaler.

– Det här innebär i praktiken att nästan alla som har en bil som inte går sönder under dagen får köra final då vi satt antalet deltagare till max 85 startande och det kommer att bli lika mycket bilåka som en tvådagarstävling. Vi kände oss sugna på att pröva något nytt då de flesta folkracetävlingar haft samma upplägg sedan det kördes en tävling för första gången i Sverige i början på 80-talet, fortsätter Fredrik.

Och som extra lök på laxen lockar arrangörerna i Säffle mc med ett rejält prisbord där vinsterna kommer att lottas ut bland de startande. Det blir också heatsegrarpris i alla omgångar.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.