2017-08-08 11:30

2017-08-08 11:31

Kruse kan få kristall

MOTOR

Motorsportprofilen Jonas Kruse från Grums är nominerad till Årets Sport-TV-profil i TV-priset Kristallen.

– Jag är naturligtvis både glad och stolt över nomineringen, säger Jonas Kruse, som sedan 2003 är expertkommentator i bilsport för SvT Sport. Inledningsvis kommenterade han VM och SM i rally. Efter hand blev det också STCC-racing och rallycross-VM.

51-årige Kruse har en lång och bred bilsportkarriär med rally som huvudinriktning. Han är bland annat både svensk och norsk mästare i rally samt har ett antal klassegrar i VM- och EM-rallyn. Han har varit förbundskapten i rally och har som stallchef för Clio Junior Team matchat fram både P-G Andersson och Patrik Sandell till juniorvärldsmästare i rally.

Han har även arbetat med testning och utveckling av racer- och rallybilar.

Nu ska tittarna säga sitt genom att rösta via SvT:s nedladdningsbara DUO-app fram tills 1 september då Kristallengalan genomförs.

– Jag är naturligtvis både glad och stolt över nomineringen, säger Jonas Kruse, som sedan 2003 är expertkommentator i bilsport för SvT Sport. Inledningsvis kommenterade han VM och SM i rally. Efter hand blev det också STCC-racing och rallycross-VM.

51-årige Kruse har en lång och bred bilsportkarriär med rally som huvudinriktning. Han är bland annat både svensk och norsk mästare i rally samt har ett antal klassegrar i VM- och EM-rallyn. Han har varit förbundskapten i rally och har som stallchef för Clio Junior Team matchat fram både P-G Andersson och Patrik Sandell till juniorvärldsmästare i rally.

Han har även arbetat med testning och utveckling av racer- och rallybilar.

Nu ska tittarna säga sitt genom att rösta via SvT:s nedladdningsbara DUO-app fram tills 1 september då Kristallengalan genomförs.