2017-07-31 12:41

2017-07-31 12:41

Hamilton och Solberg junior kör i Kanada

MOTOR: "Det är en cool bana"

När rallycrossens världsmästerskap kör vidare i Kanada blir det två Solberg och en Hamilton som kommer till start.

Det är FIA World rallycross som presenterar nyheten på sin hemsida. Nic Hamilton, lillebror till F1-stjärnan Lewis Hamilton, kommer att köra en Can-Am Maverick X3 side-by-side ATV när rallycrossfebern når Trois-Rivieres. Hamilton kör just nu brittiska Renault Clio Cup och ser fram emot helgen i Kanada.

– Det är en stor ära att ha blivit utvald för att tävla. För mig har det alltid varit en dröm att vara del av en världsmästerskapshelg i rallycross, säger Hamilton i en kommentar och fortsätter:

– Jag ska bara åka ut och ha roligt. Jag har mycket att lära mig men jag ser verkligen fram emot det och antar utmaningen.

Oliver Solberg kommer alltså också till start och vi hittar honom i 4WD CXE National Rallycross-klassen medan pappa Petter tävlar samtidigt i huvudklassen.

– Det är en cool bana, jag älskar alltid att åka dit, säger Oliver Solberg till hemsidan. Det är som en rallysträcka med stora hopp och stort grus. Det är en lite annorlunda bil än vad jag är van vid, men det ska bli jättekul.

Det är FIA World rallycross som presenterar nyheten på sin hemsida. Nic Hamilton, lillebror till F1-stjärnan Lewis Hamilton, kommer att köra en Can-Am Maverick X3 side-by-side ATV när rallycrossfebern når Trois-Rivieres. Hamilton kör just nu brittiska Renault Clio Cup och ser fram emot helgen i Kanada.

– Det är en stor ära att ha blivit utvald för att tävla. För mig har det alltid varit en dröm att vara del av en världsmästerskapshelg i rallycross, säger Hamilton i en kommentar och fortsätter:

– Jag ska bara åka ut och ha roligt. Jag har mycket att lära mig men jag ser verkligen fram emot det och antar utmaningen.

Oliver Solberg kommer alltså också till start och vi hittar honom i 4WD CXE National Rallycross-klassen medan pappa Petter tävlar samtidigt i huvudklassen.

– Det är en cool bana, jag älskar alltid att åka dit, säger Oliver Solberg till hemsidan. Det är som en rallysträcka med stora hopp och stort grus. Det är en lite annorlunda bil än vad jag är van vid, men det ska bli jättekul.