2017-07-14 21:29

2017-07-14 21:29

Överlägsen PG slog backrekord igen

MOTOR: Två tiondelar bättre än sitt förra rekord

Årets hästkraftshelg i Årjäng började på fredagen med Marknadsbacken, en backtävling för bilar. Hemmasonen PG Andersson var solklar favorit och tillsammans med pappa Morgan i högerstolen under det tredje åket så rök rekordet med två tiondelar.

Andersson lyckades slå sitt egna rekord från ifjol. Målgången blev dock lite mindre dramatiskt än under fjolåret, då PG nästintill körde över målfotocellerna. Publiken jublade högljutt när PG, tillsammans med pappa Morgan korsade mållinjen.

Nu blev dessvärre den fyrhjulsdrivna klassen lite tunn, eftersom några tunga namn hade lämnat återbud, men i den tvåhjulsdrivna klassen var det desto jämnare.

Backsuveränen från Hällefors Kennet Olsson kunde vinna med endast en tiondels sekund till godo på Torsbys Andreas Persson i sin vassa Renault Clio. Trea blev Andreas Levin, som man oftast är van att se som segrare. Sedan var det bara tiondelar som skilde ända ner till tiondeplatsen i klassen.

Publikrekord?

Denna soliga fredag beräknade arrangörerna att det precis som ifjol var åtminstone 5000 personer på plats, kanske till och med fler. Trenden har varit uppåtgående för tävlingen, som dragit mer och mer publik för varje år som gått.

Andersson lyckades slå sitt egna rekord från ifjol. Målgången blev dock lite mindre dramatiskt än under fjolåret, då PG nästintill körde över målfotocellerna. Publiken jublade högljutt när PG, tillsammans med pappa Morgan korsade mållinjen.

Nu blev dessvärre den fyrhjulsdrivna klassen lite tunn, eftersom några tunga namn hade lämnat återbud, men i den tvåhjulsdrivna klassen var det desto jämnare.

Backsuveränen från Hällefors Kennet Olsson kunde vinna med endast en tiondels sekund till godo på Torsbys Andreas Persson i sin vassa Renault Clio. Trea blev Andreas Levin, som man oftast är van att se som segrare. Sedan var det bara tiondelar som skilde ända ner till tiondeplatsen i klassen.

Publikrekord?

Denna soliga fredag beräknade arrangörerna att det precis som ifjol var åtminstone 5000 personer på plats, kanske till och med fler. Trenden har varit uppåtgående för tävlingen, som dragit mer och mer publik för varje år som gått.

  • Jan Olof Johansson