2017-05-28 19:27

2017-05-29 10:00

Östlund överst på pallen

MOTOR: Värmländska framgångar i crosskart-SM

I helgen avgjordes den andra deltävlingen i crosskart-SM. Svampabanan i Tomelilla stod som värd för tävlingen där värmlänningen Linus Östlund tog sin första seger i Xtreme-klassen.

Finnskoga MK representerades av fyra förare under helgen. Bäst gick det för Linus Östlund som vann A-finalen. Klubbkompisarna Tommie Svärd och Isak Egonsson slutade trea respektive sjua.

Östlund fick en perfekt start från sitt ytterspår och tog ledningen redan i första kurvan. Väl i täten gjorde han inga misstag och höll undan från närmast jagande Fredrik Tiger, Kalix.

Efter två deltävlingar i SM-serien leder Östlund med elva poäng.

Säffleföraren Andreas Carlsson vann 650-kubiksklassen och drygade därmed ut sin ledning i totalen. Jimmie Walfridson, MK Ratten, skuggade Carlsson och Årjängsföraren Per Björnson slutade trea. Walfridson ligger tvåa sammanlagt och Björnson delad trea.

Robin Kareliusson, Östmark, blev trea i 250 kubik och ligger tvåa totalt efter segraren Markus Andersson, Kopparberg. William Sätereie, Finnskoga, blev fyra och är även fyra i tabellen.

Isak Reiersen, Östmark, som vann första deltävlingen i Höljes, fick nöja sig med en åttondeplats i Tomelilla och ligger fyra totalt i den täta tabellen som toppas av Tomelillavinnaren Robin Tietjens, Haninge.

I 85 kubik cup vann Karl Peder Nordstrand, Hamar, före Patrik Hallberg, Haninge, Lukas Andersson, Säffle, och Jonathan Rådström, Östmark. Sammanlagt toppar Nordstrand med 70 poäng före Rådström, som har 60.

Finnskoga MK representerades av fyra förare under helgen. Bäst gick det för Linus Östlund som vann A-finalen. Klubbkompisarna Tommie Svärd och Isak Egonsson slutade trea respektive sjua.

Östlund fick en perfekt start från sitt ytterspår och tog ledningen redan i första kurvan. Väl i täten gjorde han inga misstag och höll undan från närmast jagande Fredrik Tiger, Kalix.

Efter två deltävlingar i SM-serien leder Östlund med elva poäng.

Säffleföraren Andreas Carlsson vann 650-kubiksklassen och drygade därmed ut sin ledning i totalen. Jimmie Walfridson, MK Ratten, skuggade Carlsson och Årjängsföraren Per Björnson slutade trea. Walfridson ligger tvåa sammanlagt och Björnson delad trea.

Robin Kareliusson, Östmark, blev trea i 250 kubik och ligger tvåa totalt efter segraren Markus Andersson, Kopparberg. William Sätereie, Finnskoga, blev fyra och är även fyra i tabellen.

Isak Reiersen, Östmark, som vann första deltävlingen i Höljes, fick nöja sig med en åttondeplats i Tomelilla och ligger fyra totalt i den täta tabellen som toppas av Tomelillavinnaren Robin Tietjens, Haninge.

I 85 kubik cup vann Karl Peder Nordstrand, Hamar, före Patrik Hallberg, Haninge, Lukas Andersson, Säffle, och Jonathan Rådström, Östmark. Sammanlagt toppar Nordstrand med 70 poäng före Rådström, som har 60.

  • Markus Strömberg

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.