2017-05-19 21:35

2017-05-19 21:35

Tidemand trea efter dag två

MOTORSPORT: Rally

Pontus Tidemand har tagit tre raka segrar i rallyns WRC–2-klass. I Portugal jagar han sin fjärde raka seger och efter nio specialsträckor ligger värmlänningen på tredjeplats.

Pontus Tidemand låg trea efter den första sträckan som kördes på torsdagen, då 2,4 sekunder bakom ledande Andreas Mikkelsen. Under tävlingens andra dag har svensken kört stabilt. Dock har han inte kunnat rå på norske Mikkelsen som har vunnit samtliga sträckor och utökat sin ledning till 1.04 före tvåan Suninen från Finland, med Tidemand 1.06 bakom.

Värmlänningen har ändå slagits i toppen på varje sträcka och har inte varit längre bak än på fjärdeplats efter någon av specialsträckorna.

Hård konkurrens

Tävlingen i Portugal är den första stora värdemätaren för Tidemand i årets WRC–2. Mikkelsen har varit trea i WRC–klassen tre år i rad och har under året vunnit de tävlingar i WRC–2 där värmlänningen inte stått högst på pallen.

Ledningen i WRC–klassen har estländaren Ott Tänak, 4,6 sekunder före tvåan Dani Sordo från Spanien.

Pontus Tidemand låg trea efter den första sträckan som kördes på torsdagen, då 2,4 sekunder bakom ledande Andreas Mikkelsen. Under tävlingens andra dag har svensken kört stabilt. Dock har han inte kunnat rå på norske Mikkelsen som har vunnit samtliga sträckor och utökat sin ledning till 1.04 före tvåan Suninen från Finland, med Tidemand 1.06 bakom.

Värmlänningen har ändå slagits i toppen på varje sträcka och har inte varit längre bak än på fjärdeplats efter någon av specialsträckorna.

Hård konkurrens

Tävlingen i Portugal är den första stora värdemätaren för Tidemand i årets WRC–2. Mikkelsen har varit trea i WRC–klassen tre år i rad och har under året vunnit de tävlingar i WRC–2 där värmlänningen inte stått högst på pallen.

Ledningen i WRC–klassen har estländaren Ott Tänak, 4,6 sekunder före tvåan Dani Sordo från Spanien.

  • David Edvinsson