2016-10-14 06:00

2016-10-14 06:00

Inte JTCC i STCC

MOTOR

STCC drar tillbaka beslutet att låta JTCC (Clio Cup under årets säsong) köra ihop med STCC TCR Scandinavia nästa säsong.

– Vi har fått en hel del kritik sedan vi släppte nyheten och har därför valt att backa, säger Jonas Lundin, vd i STCC AB.

Beslutet har av många tolkats som ett sätt att fylla upp ett befarat svagt startfält i STCC.

– Vad vi ville var att säkra upp JTCC. Vår övertygelse är att det blir en viktig klass i STCC-paketet de kommande säsongerna, men vi har också sett en risk i att just 2017 kan bli lite av ett mellanår, bland annat för att flera förare ser ut att lämna och ta steget till STCC. Därför ville vi införliva JTCC i STCC på de banor där det är lämpligt att göra det sett till startfältets sammanlagda storlek.

– Vi har fått en hel del kritik sedan vi släppte nyheten och har därför valt att backa, säger Jonas Lundin, vd i STCC AB.

Beslutet har av många tolkats som ett sätt att fylla upp ett befarat svagt startfält i STCC.

– Vad vi ville var att säkra upp JTCC. Vår övertygelse är att det blir en viktig klass i STCC-paketet de kommande säsongerna, men vi har också sett en risk i att just 2017 kan bli lite av ett mellanår, bland annat för att flera förare ser ut att lämna och ta steget till STCC. Därför ville vi införliva JTCC i STCC på de banor där det är lämpligt att göra det sett till startfältets sammanlagda storlek.