2016-10-13 06:00

2016-10-13 06:00

Får inte bli mer än 30 poäng

MOTOR: Johan Kristoffersson måste täppa till gapet

Johan Kristoffersson gick upp på andra plats i mästerskapet senast i Riga.
Men gapet är stort upp till Mattias Ekström inför näst sista VM-tävlingen under helgen i Tyskland.

– 27 poäng är 27 poäng, men titta på Petter som inte tog en enda poäng i Riga. Det kan svänga fort i den här sporten, säger Kristoffersson, som måste se till att Ekströms försprång inte blir större än 30 poäng efter Tyskland, annars är Ekström klar mästare redan innan tolfte och sista deltävlingen i Argentina den 26–27 november.

Kristoffersson är något av kvalkung i år och har aldrig varit sämre än trea. I Riga vann han kvalet och tog maximala 16 poäng, blev tvåa i sin semifinal och femma i finalen. Sebastien Loeb vann.

Detta samtidigt som tidigare tvåan, de senaste två årens mästare Petter Solberg, för första gången sedan VM-startade, 35 raka tävlingar, inte tog sig vidare från kvalet. Den Torsbystationerade norrmannen halkade ner till tredje plats, sju poäng bakom Kristoffersson.

Kristoffersson får nu på Estering i tyska Buxtehude sällskap i Volkswagen RX Sweden av amerikanen Tanner Foust som gör sin andra VM-start för säsongen.

EM i Supercar avslutades i Riga, men Peter Hedström kör vidare och är nu med i VM-fältet i sin Volkswagen Polo.

Det samma gäller Alexander Hvaal, Norge, som rattar en Volkswagen Beetle för Eklund motorsports team från Arvika och Europamästaren Kevin Hansen i Peugeot.

Ett annat tillskott är fransmannen Cyril Raymond som vann en start i Tyskland som pris för totalsegern i Supercar lites-EM, där värmlänningarna Thomas Bryntesson och Simon Olofsson kom tvåa och trea. Raymond kör en Ford Fiesta.

EM i Super 1600 och Touringcar avslutas i Tyskland. I Touringcar ligger 2014 års mästare Daniel Lundh från Karlstad nia. Han har två poäng upp till sjätteplatsen och 26 till norrmannen Fredrik Magnussen på bronsplats. I topp finns Ben-Philip Gundersen, Norge, och svenskan Magda Andersson.

– 27 poäng är 27 poäng, men titta på Petter som inte tog en enda poäng i Riga. Det kan svänga fort i den här sporten, säger Kristoffersson, som måste se till att Ekströms försprång inte blir större än 30 poäng efter Tyskland, annars är Ekström klar mästare redan innan tolfte och sista deltävlingen i Argentina den 26–27 november.

Kristoffersson är något av kvalkung i år och har aldrig varit sämre än trea. I Riga vann han kvalet och tog maximala 16 poäng, blev tvåa i sin semifinal och femma i finalen. Sebastien Loeb vann.

Detta samtidigt som tidigare tvåan, de senaste två årens mästare Petter Solberg, för första gången sedan VM-startade, 35 raka tävlingar, inte tog sig vidare från kvalet. Den Torsbystationerade norrmannen halkade ner till tredje plats, sju poäng bakom Kristoffersson.

Kristoffersson får nu på Estering i tyska Buxtehude sällskap i Volkswagen RX Sweden av amerikanen Tanner Foust som gör sin andra VM-start för säsongen.

EM i Supercar avslutades i Riga, men Peter Hedström kör vidare och är nu med i VM-fältet i sin Volkswagen Polo.

Det samma gäller Alexander Hvaal, Norge, som rattar en Volkswagen Beetle för Eklund motorsports team från Arvika och Europamästaren Kevin Hansen i Peugeot.

Ett annat tillskott är fransmannen Cyril Raymond som vann en start i Tyskland som pris för totalsegern i Supercar lites-EM, där värmlänningarna Thomas Bryntesson och Simon Olofsson kom tvåa och trea. Raymond kör en Ford Fiesta.

EM i Super 1600 och Touringcar avslutas i Tyskland. I Touringcar ligger 2014 års mästare Daniel Lundh från Karlstad nia. Han har två poäng upp till sjätteplatsen och 26 till norrmannen Fredrik Magnussen på bronsplats. I topp finns Ben-Philip Gundersen, Norge, och svenskan Magda Andersson.