2016-10-02 21:14

2016-10-02 21:14

Åhlin-Kottulinsky slutade på tionde plats

MOTORSPORT

Den värmländska racingföraren Mikaela Åhlin Kottulinsky tävlade under helgen i ADAC GT Masters i Hockenheim, Tyskland.

Hammarö-tjejen, som kör en Audi R8 LMS, blev på grund av lite rockader i föraruppställningar av med sin teamkompis Marco Bonanomi, och fick i stället dela bil med den förre DTM-föraren Pierre Kaffer.

– Jag är supernöjd med lördagens kval, då satte jag 16:e bästa tid i regnet. Sedan hade vi verkligen all tur man kan ha i racet. Det regnade kraftigt och jag snurrade fyra varv på en raksträcka men kunde fortsätta och körde upp mig till en 16:e-placering, säger Åhlin Kottulinsky.

Pierre Kaffer körde sedan upp teamet till en 10-plats, vilket innebar den första poängplaceringen för året.

Hammarö-tjejen, som kör en Audi R8 LMS, blev på grund av lite rockader i föraruppställningar av med sin teamkompis Marco Bonanomi, och fick i stället dela bil med den förre DTM-föraren Pierre Kaffer.

– Jag är supernöjd med lördagens kval, då satte jag 16:e bästa tid i regnet. Sedan hade vi verkligen all tur man kan ha i racet. Det regnade kraftigt och jag snurrade fyra varv på en raksträcka men kunde fortsätta och körde upp mig till en 16:e-placering, säger Åhlin Kottulinsky.

Pierre Kaffer körde sedan upp teamet till en 10-plats, vilket innebar den första poängplaceringen för året.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.