2016-09-24 18:33

2016-09-24 18:34

Göransson mästare och Kristoffersson trea

MOTOR: STCC och RallyX Nordic

Richard Göransson tog femte titeln och Johan Kristoffersson blev trea när STCC avgjordes på Knutstorp på lördagen.
I RallyX Nordic blev det dubbelt Värmland i tävlingen.

I STCC stod titelkampen mellan Volvoduon Richard Göransson och Robert Dahlgren. Göranssons andra- och fjärdeplats i racen räckte för att örebroaren skulle ta sin femte titel och bli bäst genom tiderna före regerande mästaren Thed Björk med fyra guld. Men Göranssons 16-poängsledning inför Knutstorp krympte till sju poäng. Dahlgren avslutade med att bli trea och tvåa.

Johan Kristoffersson, Arvika, som missade tävlingen på Solvalla på grund av rallycross-VM, tog bronset med 23 poängs marginal till Flash Engineerings-föraren Björn Wirdheim.

Kristoffersson vann första racet före Göransson, Dahlgren och Wirdheim. Prins Carl Philip kom sexa.

Ordningen i andra racet var Mattias Andersson, Dahlgren, Wirdheim, Göransson och Kristoffersson sexa.

Peter Hedström från Torsby vann Supercarklassen i rallycrossen efter att ha dominerat såväl kval som semifinal och final och ligger fyra inför sista tävlingen i Norge, med chans på brons, trots att han bara kört två tävlingar.

Kevin Eriksson, tvåa på Knutstorp, leder (110 poäng) före Torsbyföraren Lukas Walfridson (92), norrmannen Alexander Hvaal (84) och Hedström (82).

Walfridson hade tekniska problem i första kvalomgången och teamet bytte motor till andra, där det gick bättre och han blev kvalfyra totalt. I semifinalen nådde han dock bara fjärdeplatsen och missade final.

I Supercar lites segrade Höljesvinnaren Simon Olofsson från Charlottenberg och gick upp på andra plats i totalen. Joachim Hvaal, Norge var tvåa. Mästerskapsledaren Thomas Bryntesson, Töcksfors, körde i mål som trea i finalen, men diskades för hård sammanstötning med Tobias Brink, som tvingades bryta, men till slut ändå blev trea eftersom ingen mer i finalfältet slutförde.

Ställningen inför avgörandet i norska Grenland den 8 oktober är Bryntesson 113, Olofsson 99 och Brink 96.

I STCC stod titelkampen mellan Volvoduon Richard Göransson och Robert Dahlgren. Göranssons andra- och fjärdeplats i racen räckte för att örebroaren skulle ta sin femte titel och bli bäst genom tiderna före regerande mästaren Thed Björk med fyra guld. Men Göranssons 16-poängsledning inför Knutstorp krympte till sju poäng. Dahlgren avslutade med att bli trea och tvåa.

Johan Kristoffersson, Arvika, som missade tävlingen på Solvalla på grund av rallycross-VM, tog bronset med 23 poängs marginal till Flash Engineerings-föraren Björn Wirdheim.

Kristoffersson vann första racet före Göransson, Dahlgren och Wirdheim. Prins Carl Philip kom sexa.

Ordningen i andra racet var Mattias Andersson, Dahlgren, Wirdheim, Göransson och Kristoffersson sexa.

Peter Hedström från Torsby vann Supercarklassen i rallycrossen efter att ha dominerat såväl kval som semifinal och final och ligger fyra inför sista tävlingen i Norge, med chans på brons, trots att han bara kört två tävlingar.

Kevin Eriksson, tvåa på Knutstorp, leder (110 poäng) före Torsbyföraren Lukas Walfridson (92), norrmannen Alexander Hvaal (84) och Hedström (82).

Walfridson hade tekniska problem i första kvalomgången och teamet bytte motor till andra, där det gick bättre och han blev kvalfyra totalt. I semifinalen nådde han dock bara fjärdeplatsen och missade final.

I Supercar lites segrade Höljesvinnaren Simon Olofsson från Charlottenberg och gick upp på andra plats i totalen. Joachim Hvaal, Norge var tvåa. Mästerskapsledaren Thomas Bryntesson, Töcksfors, körde i mål som trea i finalen, men diskades för hård sammanstötning med Tobias Brink, som tvingades bryta, men till slut ändå blev trea eftersom ingen mer i finalfältet slutförde.

Ställningen inför avgörandet i norska Grenland den 8 oktober är Bryntesson 113, Olofsson 99 och Brink 96.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.