2016-09-18 22:40

2016-09-18 22:40

Motgångarna fortsätter för Åhlin

MOTOR: Bröt på nytt i Storbritannien

Trots en lovande inledning slutade det ännu en gång i besvikelse för Fredrik Åhlin i det brittiska rallymästerskapet.

Värmlänningen låg efter torsdagen på en fjärdeplats, och behöll placeringen under fredagens inledande etapp. Efter sex sträckor skiljde så lite som 2,6 sekunder upp till till trean Mark Higgins, och 10,4 till tvåan Tom Cave.

Men på den sjunde specialsträckan var oturen framme på nytt.

– Vi såg verkligen fram emot de nästa sträckorna som vi visste skulle passa vår låga utväxling som vi har på bilen bättre, men några kilometer in på sträckan lossnade boxen som håller bromsvätskebehållarna på plats, säger Åhlin enligt Sportbladet.

Värmlänningen låg efter torsdagen på en fjärdeplats, och behöll placeringen under fredagens inledande etapp. Efter sex sträckor skiljde så lite som 2,6 sekunder upp till till trean Mark Higgins, och 10,4 till tvåan Tom Cave.

Men på den sjunde specialsträckan var oturen framme på nytt.

– Vi såg verkligen fram emot de nästa sträckorna som vi visste skulle passa vår låga utväxling som vi har på bilen bättre, men några kilometer in på sträckan lossnade boxen som håller bromsvätskebehållarna på plats, säger Åhlin enligt Sportbladet.