2016-09-17 06:00

2016-09-17 06:00

"Vi siktar uppåt"

MOTOR: Värmlänningar i toppstrid i VM och EM

Tar Johan Kristoffersson sin andra raka seger i Supercar och avancerar Thomas Bryntesson upp i ledning i Supercar lites?

Svaret får vi i Spaniens VM-tävling i rallycross under helgen.

Johan Kristoffersson är formstarkast i VM-fältet efter säsongens första vinst i Frankrike för två veckor sedan. Värmlänningen var överlägsen konkurrenterna i sin Volkswagen Polo den sista tävlingsdagen då han följde upp två kvaltriumfer med seger både i semifinal och final.

Inte nog med att Kristoffersson avancerade upp på tredjeplats i mästerskapet, han tog också in nio respektive tio poäng på tidigare suveränerna Petter Solberg och Mattias Ekström i tabelltäten. Nu har 27-åringen från Arvika till och med fått vittring på titeln.

– Vi siktar uppåt. Viktigast just nu är att vi fokuserar på vårt till hundra procent. Gör vi det har vi goda segerchanser. Det visade vi i Frankrike, säger Johan Kristoffersson, som trivs på Formel 1-banan Circuit de Catalunya i Barcelona. Förra året var han tvåa efter Petter Solberg.

Dessutom är Volkswagen Team Sweden med i toppstriden i teammästerskapet, ligger trea.

EM-klasserna har haft tävlingsuppehåll sedan Höljes i början av juli (utom Super 1600, som inte kör i Spanien).

I Supercar-EM kommer Peter Hedström från Torsby till start i den Volkswagen Polo han körde till seger i Rally X Nordic på Solvalla, även om han är anmäld i Forden han rattat tidigare. Han ligger sjua i mästerskapet.

I Supercar lites, RX lites cup, har Thomas Bryntesson, 20, från Töcksfors och tävlande för norska NMK Trögstad bara två poäng upp till fransmannen Cyril Raymond på förstaplatsen.

Trea i mästerskapet är 21-årige Simon Olofsson från Charlottenberg, som vann i Höljes.

Touringcar, Där Daniel Lundh från Karlstad ligger sjua, kör inte i Spanien.

Johan Kristoffersson är formstarkast i VM-fältet efter säsongens första vinst i Frankrike för två veckor sedan. Värmlänningen var överlägsen konkurrenterna i sin Volkswagen Polo den sista tävlingsdagen då han följde upp två kvaltriumfer med seger både i semifinal och final.

Inte nog med att Kristoffersson avancerade upp på tredjeplats i mästerskapet, han tog också in nio respektive tio poäng på tidigare suveränerna Petter Solberg och Mattias Ekström i tabelltäten. Nu har 27-åringen från Arvika till och med fått vittring på titeln.

– Vi siktar uppåt. Viktigast just nu är att vi fokuserar på vårt till hundra procent. Gör vi det har vi goda segerchanser. Det visade vi i Frankrike, säger Johan Kristoffersson, som trivs på Formel 1-banan Circuit de Catalunya i Barcelona. Förra året var han tvåa efter Petter Solberg.

Dessutom är Volkswagen Team Sweden med i toppstriden i teammästerskapet, ligger trea.

EM-klasserna har haft tävlingsuppehåll sedan Höljes i början av juli (utom Super 1600, som inte kör i Spanien).

I Supercar-EM kommer Peter Hedström från Torsby till start i den Volkswagen Polo han körde till seger i Rally X Nordic på Solvalla, även om han är anmäld i Forden han rattat tidigare. Han ligger sjua i mästerskapet.

I Supercar lites, RX lites cup, har Thomas Bryntesson, 20, från Töcksfors och tävlande för norska NMK Trögstad bara två poäng upp till fransmannen Cyril Raymond på förstaplatsen.

Trea i mästerskapet är 21-årige Simon Olofsson från Charlottenberg, som vann i Höljes.

Touringcar, Där Daniel Lundh från Karlstad ligger sjua, kör inte i Spanien.

Ställningen

Supercar-VM (åttonde deltävlingen av tolv): 1) Petter Solberg 181 poäng, 2) Mattias Ekström 176, 3) Johan Kristoffersson 158, 4) Andreas Bakkerud 157, 5) Sébastien Loeb 141, 6) Timmy Hansen 117.

Supercar-EM (fjärde av fem): 1) Kevin Hansen 87, 2) Tord Linnerud 64, 3) Jérôme Grosset-Janin 58, 7) Peter Hedström 34.

RX Lites Cup (sjätte av sju): 1) Cyril Raymond 128, 2) Thomas Bryntesson 126, 3) Simon Olofsson 109.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.