2016-09-11 22:02

2016-09-11 22:43

Jonsson missade silvret

MOTOR: East Sweden Rally

Under helgen avgjordes den näst sista deltävlingen i årets rally-SM, East Sweden Rally i Linköping.

Med P-G Andersson redan klar som slutsegrare, efter att ha varit i en helt egen klass och vunnit alla de tidigare deltävlingarna, handlade det om vem som skulle ta greppet i kampen om silvret. Medaljstriden avgörs i den sjunde och avgörande deltävlingen, den 30 september i Uppsala.

Inför helgens race var det Jerker Axelsson, utflyttad värmlänning och numera tävlande för Trollhättan, och Mats Jonsson, Forshaga som slogs om andraplatsen.

Kampen blev dock inte så spännande som väntat. Axelsson kunde relativt ohotad köra hem segern, och är nu favorit till silvret. För Jonsson blev det en mindre minnesvärd avslutning med en trasig bil, som ledde till att han tvingades bryta.

Med P-G Andersson redan klar som slutsegrare, efter att ha varit i en helt egen klass och vunnit alla de tidigare deltävlingarna, handlade det om vem som skulle ta greppet i kampen om silvret. Medaljstriden avgörs i den sjunde och avgörande deltävlingen, den 30 september i Uppsala.

Inför helgens race var det Jerker Axelsson, utflyttad värmlänning och numera tävlande för Trollhättan, och Mats Jonsson, Forshaga som slogs om andraplatsen.

Kampen blev dock inte så spännande som väntat. Axelsson kunde relativt ohotad köra hem segern, och är nu favorit till silvret. För Jonsson blev det en mindre minnesvärd avslutning med en trasig bil, som ledde till att han tvingades bryta.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga samt publicera kommentar i papperstidningen.