2016-08-04 12:05

2016-08-04 12:05

Mikaela startklar

RACING: Fick klartecken av läkarna – kör på Nürburgring

Till helgen väntar ADAC GT Masters nästa deltävling på Nürburgring och det har varit osäkert om Mikaela Åhlin-Kottulinsky skulle komma till start. Nu har hon fått klartecken av läkarna.

– Efter senaste racehelgen på Red Bull Ring var jag och min kollega Marco Bonanomi mycket nöjda med utvecklingen som vi faktiskt lyckades att göra på vår Audi R8 LMS. På flyget på hem till Sverige igen trodde jag först att jag bara blivit förkyld men det visade sig vara en kraftig infektion med streptokocker och jag blev inlagd på Centralsjukhuset i Karlstad i lördags morse, berättar Mikaela.

Men i tisdags fick hon klartecken av läkarna.

– Jag är kanske inte världens starkaste men är grymt peppad att visa alla att jag är värd att satsa på.

På Nürburgring tog hon sin första pallplats i VW Scirocco Cup 2013 med en andra plats totalt och vinst i junior-cupen.

Mikaela kommer att kvala samt starta race 1. På söndagen är det Marco som håller i taktpinnen där Mikaela kommer köra bilen i mål. 32 team på startlinjen med 64 förare kommer att ta plats på Nürburgring.

– Efter senaste racehelgen på Red Bull Ring var jag och min kollega Marco Bonanomi mycket nöjda med utvecklingen som vi faktiskt lyckades att göra på vår Audi R8 LMS. På flyget på hem till Sverige igen trodde jag först att jag bara blivit förkyld men det visade sig vara en kraftig infektion med streptokocker och jag blev inlagd på Centralsjukhuset i Karlstad i lördags morse, berättar Mikaela.

Men i tisdags fick hon klartecken av läkarna.

– Jag är kanske inte världens starkaste men är grymt peppad att visa alla att jag är värd att satsa på.

På Nürburgring tog hon sin första pallplats i VW Scirocco Cup 2013 med en andra plats totalt och vinst i junior-cupen.

Mikaela kommer att kvala samt starta race 1. På söndagen är det Marco som håller i taktpinnen där Mikaela kommer köra bilen i mål. 32 team på startlinjen med 64 förare kommer att ta plats på Nürburgring.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.