2016-08-02 14:00

2016-08-02 14:01

Ingen VM-start för Eriksson

MOTOR: Deltävlingen i Kanada körs utan värmlänningen

Det blir inget VM-deltagande för Sebastian Eriksson.
Sunnemoförarens bil hann inte bli godkänd för start.

NWT skrev tidigare om att värmlänningen Sebastian Eriksson, som i vanliga fall kör den amerikanska serien Global rallycross, hade ansökt om att få vara med och köra VM-deltävlingen i Kanada kommande helg.

Det enda som kunde stoppa 23-åringen från en startplats var om hans Honda Civic, som är ny för året, inte skulle hinna bli VM-klassad. Nu står det klart att det var just det som hände, och Eriksson kommer således inte att få vara med och köra.

Rallycrosshelgen i Kanada är den sjunde deltävlingen av säsongens tolv.

Mattias Ekström är i totalledning på 142 poäng. Petter Solberg ligger tvåa på 137 och Andreas Bakkerud är trea, 27 pinnar bakom sin landsman.

Johan Kristoffersson från Arvika delar fjärdeplatsen med Sébastien Loeb på 106 poäng.

NWT skrev tidigare om att värmlänningen Sebastian Eriksson, som i vanliga fall kör den amerikanska serien Global rallycross, hade ansökt om att få vara med och köra VM-deltävlingen i Kanada kommande helg.

Det enda som kunde stoppa 23-åringen från en startplats var om hans Honda Civic, som är ny för året, inte skulle hinna bli VM-klassad. Nu står det klart att det var just det som hände, och Eriksson kommer således inte att få vara med och köra.

Rallycrosshelgen i Kanada är den sjunde deltävlingen av säsongens tolv.

Mattias Ekström är i totalledning på 142 poäng. Petter Solberg ligger tvåa på 137 och Andreas Bakkerud är trea, 27 pinnar bakom sin landsman.

Johan Kristoffersson från Arvika delar fjärdeplatsen med Sébastien Loeb på 106 poäng.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.