2016-07-31 21:54

2016-07-31 21:55

Värmland dominerar i crosskart-SM

MOTOR: Fulländad trippel bara ett av utropstecknen i Skellefteå

Det blev en minst sagt lyckad helg i crosskart-SM uppe i Skellefteå, sett ur värmländska ögon. Ett flertal pallplatser i olika klasser inkasserades på banan i Klutmark, inklusive en trippel i tyngsta klassen.

Både Linus Östlund, Finnskoga MK, och Andreas Carlsson, Säffle MK tog hem segrar i 250- respektive 650 cc-klassen. Det var dock den sistnämnda klassen som blev det största värmländska utropstecknet under helgen. Pallen var helt värmländsk, där Jimmie Walfridsson, MK Ratten, körde in som tvåa och Per Björnsson, Årjängs MK, knep tredjeplatsen.

Den pallen speglar också totaltabellen, där topp tre är densamma.

Utöver det körde även Elias Nilsson, tävlandes för Likenäs MK, hem en andraplats i 85 cc-klassen och Hampus Rådström, Östmarks MK, tog tredjeplatsen i 250 cc.

Av årets säsong återstår nu två tävlingar, närmast i Östmark 27-28 augusti, och chanserna för värmländska slutsegrar på flera håll ser ljusa ut.

Både Linus Östlund, Finnskoga MK, och Andreas Carlsson, Säffle MK tog hem segrar i 250- respektive 650 cc-klassen. Det var dock den sistnämnda klassen som blev det största värmländska utropstecknet under helgen. Pallen var helt värmländsk, där Jimmie Walfridsson, MK Ratten, körde in som tvåa och Per Björnsson, Årjängs MK, knep tredjeplatsen.

Den pallen speglar också totaltabellen, där topp tre är densamma.

Utöver det körde även Elias Nilsson, tävlandes för Likenäs MK, hem en andraplats i 85 cc-klassen och Hampus Rådström, Östmarks MK, tog tredjeplatsen i 250 cc.

Av årets säsong återstår nu två tävlingar, närmast i Östmark 27-28 augusti, och chanserna för värmländska slutsegrar på flera håll ser ljusa ut.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.