2016-07-31 13:05

2016-08-01 07:00

Tidemand kraschade i Finland

MOTOR: "Det gick lite för fort över ett krön..."

Inför sista sträckan av klassiska Rally Finland skilde det enbart 3,8 sekunder mellan Tidemand och andraplatsen, då tillhörande hemmaföraren Esa Suninen.
Vanligtvis skulle värmlänningen värna om poängen, men med så lite marginal uppåt valde han i stället att satsa:
– Poängen är viktiga, men vi var för nära andraplatsen för att inte jaga, säger Tidemand

Efter att ha inlett det finländska VM-rallyt något tveksamt kunde Tidemand äntligen komma in i rytmen efter fredagens serviceuppehåll.

Den spännande kampen fortsatte på lördagen, då värmlänningen och Suninen turades om att ta och ge sekunder för varje sträcka.

På söndagen lade Pontus in en extra växel och satte ordentlig press på konkurrenten. Han tog tre sträcksegrar i rad och inför den sista sträckan skiljde det bara 3,8 sekunder dem emellan, innan olyckan var framme.

– Det gick lite för fort över ett krön och in i en skarp högersväng med lösgrus, vilket gjorde att vi gick brett ner i dikeskanten. Vi slog i bakänden på bilen och det vände in oss och vi kraschade in i ett träd och blev liggande på sidan, berättar Tidemand i ett pressmeddelande.

Besvikelse med tillförsikt

Lyckligtvis klarade sig både Pontus och kartläsare Jonas Andersson oskadda, men det var givetvis färdigkört och det var en besviken Tidemand som kunde konstatera att viktiga poäng gått förlorade.

– En stor besvikelse för oss och teamet. Vi satsade allt och gick verkligen för andraplatsen. Vi går miste om mästerskapspoäng här, men vi laddar om och kommer tillbaka starkare i Tysklands VM-rally om några veckor.

Segrare i WRC 2 blev en annan hemmaförare, Esapekka Lappi före nämnda Suninen och totalledaren Elfvyn Evans på tredje.

En gråtande irländare på pallen

I WRC-klassen körde britten Kris Meeke hem segern, hans andra för säsongen, före hemmafavoriten Jari-Matti Latvala. Trea blev irländaren Craig Breen, hans första pallplats i karriären, och det var en mycket känslosam Breen direkt efter målgång.

– Den bästa dagen i mitt liv, sade han gråtandes.

Rally Deutschland körs 18-21 augusti.

Efter att ha inlett det finländska VM-rallyt något tveksamt kunde Tidemand äntligen komma in i rytmen efter fredagens serviceuppehåll.

Den spännande kampen fortsatte på lördagen, då värmlänningen och Suninen turades om att ta och ge sekunder för varje sträcka.

På söndagen lade Pontus in en extra växel och satte ordentlig press på konkurrenten. Han tog tre sträcksegrar i rad och inför den sista sträckan skiljde det bara 3,8 sekunder dem emellan, innan olyckan var framme.

– Det gick lite för fort över ett krön och in i en skarp högersväng med lösgrus, vilket gjorde att vi gick brett ner i dikeskanten. Vi slog i bakänden på bilen och det vände in oss och vi kraschade in i ett träd och blev liggande på sidan, berättar Tidemand i ett pressmeddelande.

Besvikelse med tillförsikt

Lyckligtvis klarade sig både Pontus och kartläsare Jonas Andersson oskadda, men det var givetvis färdigkört och det var en besviken Tidemand som kunde konstatera att viktiga poäng gått förlorade.

– En stor besvikelse för oss och teamet. Vi satsade allt och gick verkligen för andraplatsen. Vi går miste om mästerskapspoäng här, men vi laddar om och kommer tillbaka starkare i Tysklands VM-rally om några veckor.

Segrare i WRC 2 blev en annan hemmaförare, Esapekka Lappi före nämnda Suninen och totalledaren Elfvyn Evans på tredje.

En gråtande irländare på pallen

I WRC-klassen körde britten Kris Meeke hem segern, hans andra för säsongen, före hemmafavoriten Jari-Matti Latvala. Trea blev irländaren Craig Breen, hans första pallplats i karriären, och det var en mycket känslosam Breen direkt efter målgång.

– Den bästa dagen i mitt liv, sade han gråtandes.

Rally Deutschland körs 18-21 augusti.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.