2016-07-17 21:48

2016-07-17 21:48

Vinst för Tommy Borg i Hagfors

MOTOR: Stellan Carlsson diskad i semin efter tjuvstart med en hundradel

Dragracingtävlingen Hagfors Open avgjordes under helgen och det blev flera framstående värmländska placeringar. I klassen Pro ET vann Tommy Borg från Filipstad och Karlstads Stellan Carlsson blev trea.

Vädret var länge ett orosmoment när Hagfors Open arrangerades, men tävlingen flöt på bra och kunde genomföras fullt ut inför en publik på 830 personer. En siffra tävlingsledaren Ann Granath inte var helt nöjd med.

– Jag hade gärna sett lite fler, men vi hade mycket konkurrens från andra motortävlingar i Värmland.

I klassen med flest utövare, Pro ET, blev det dubbelt värmländskt på pallen genom ettan Tommy Borg från Filipstad och trean Stellan Carlsson från Karlstad. De båda möttes också i en värmländsk duell i semifinalen. Bataljen slutade i en väldig dramatik när Carlsson blev diskad efter att ha tjuvstartat med en hundradel.

– Det var lite frustration och besvikelse i semin. Det var snopet att förlora på det, men jag får ta revansch på Tommy nästa gång vi möts, säger Carlsson.

I stället var det Tommy Borg som blev värmlänningen i final. Borg mäktade med att vinna finalen också, vilket innebar en oväntad seger för Filipstadsbon.

– Det var jätteroligt. Jag tyckte att det här var stort och jag hade inte alls räknat med det, säger Borg.

Det här är tredje dragracingsäsongen för Borg som inte hade en optimal första dag.

– Det gick inte så bra på kvaldagen, men jag körde väldigt jämnt under finaldagen.

Värmland hade framskjutna placeringar också i flera andra klasser. I klassen Fast vann Maurits Rådberg från Karlstad. Kent Karlsson vann klassen Sportman och Christer Karlsson blev tvåa i klassen SVDA.

Vädret var länge ett orosmoment när Hagfors Open arrangerades, men tävlingen flöt på bra och kunde genomföras fullt ut inför en publik på 830 personer. En siffra tävlingsledaren Ann Granath inte var helt nöjd med.

– Jag hade gärna sett lite fler, men vi hade mycket konkurrens från andra motortävlingar i Värmland.

I klassen med flest utövare, Pro ET, blev det dubbelt värmländskt på pallen genom ettan Tommy Borg från Filipstad och trean Stellan Carlsson från Karlstad. De båda möttes också i en värmländsk duell i semifinalen. Bataljen slutade i en väldig dramatik när Carlsson blev diskad efter att ha tjuvstartat med en hundradel.

– Det var lite frustration och besvikelse i semin. Det var snopet att förlora på det, men jag får ta revansch på Tommy nästa gång vi möts, säger Carlsson.

I stället var det Tommy Borg som blev värmlänningen i final. Borg mäktade med att vinna finalen också, vilket innebar en oväntad seger för Filipstadsbon.

– Det var jätteroligt. Jag tyckte att det här var stort och jag hade inte alls räknat med det, säger Borg.

Det här är tredje dragracingsäsongen för Borg som inte hade en optimal första dag.

– Det gick inte så bra på kvaldagen, men jag körde väldigt jämnt under finaldagen.

Värmland hade framskjutna placeringar också i flera andra klasser. I klassen Fast vann Maurits Rådberg från Karlstad. Kent Karlsson vann klassen Sportman och Christer Karlsson blev tvåa i klassen SVDA.

  • Oskar Persson Ed

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.