2016-07-16 06:00

2016-07-16 09:44

Åhlin-Kottulinsky kör i Belgien

MOTOR: Racingstjärnan rattar en buggy

I helgen finns Mikaela Åhlin-Kottulinsky bland startlistorna när Brittiska rallycross mästerskapet körs i Belgien.

Den 23-åriga värmländskan kommer att ratta en buggy i RX150.

– Jag har ingen erfarenhet alls av en buggy, men jag har hört att de liknar en Supercar på varvtiderna så det kommer gå fort. Det är en bra utmaning, man lär sig allt något av all körning som man får möjlighet till oavsett bil, säger Mikaela, som annars rattar en Audi R8 LMS i den tyska racingserien ADAC i GT Masters.

Men det är knappast första gången Åhlin-Kottulinsky deltar i rallycrossammanhang.

2014 tävlade hon i Supercar lites, och kom femma i deltävlingen i Höljes.

– Rallycross är så roligt och det är så mycket action. Det är verkligen annorlunda jämfört med banracing. Vid ett race kan du tänka på var du ska köra om en bil under fyra varv. I rallycross är det bara fyra varv och då har du inte den betänketiden, säger Åhlin-Kottulinsky.

Mästerskapets promotor Ollie O'Donovan är glad över värmländskans medverkan på Maasmechelen.

– Mikaela visade förra säsongen att hon har förmågan att tävla mot några av de bästa förarna där ute, säger O'Donovan och fortsätter.

– Det skulle vara fantastiskt att se henne blanda sig in i leken med de andra killarna och kämpa för att vara på pallen.

Ambassadör på Bosön

Det står även klart att Mikaela Åhlin-Kottulinsky är en av de tre kvinnliga ambassadörerna som kommer att närvara när Svensk bilsport bjuder in till ett tjejläger på Bosön i oktober. Arrangemanget är ett försök i att få fler tjejer att intressera sig för bilsporten, och förutom Mikaela kommer Ramona Karlsson och Magda Andersson att närvara.

Den 23-åriga värmländskan kommer att ratta en buggy i RX150.

– Jag har ingen erfarenhet alls av en buggy, men jag har hört att de liknar en Supercar på varvtiderna så det kommer gå fort. Det är en bra utmaning, man lär sig allt något av all körning som man får möjlighet till oavsett bil, säger Mikaela, som annars rattar en Audi R8 LMS i den tyska racingserien ADAC i GT Masters.

Men det är knappast första gången Åhlin-Kottulinsky deltar i rallycrossammanhang.

2014 tävlade hon i Supercar lites, och kom femma i deltävlingen i Höljes.

– Rallycross är så roligt och det är så mycket action. Det är verkligen annorlunda jämfört med banracing. Vid ett race kan du tänka på var du ska köra om en bil under fyra varv. I rallycross är det bara fyra varv och då har du inte den betänketiden, säger Åhlin-Kottulinsky.

Mästerskapets promotor Ollie O'Donovan är glad över värmländskans medverkan på Maasmechelen.

– Mikaela visade förra säsongen att hon har förmågan att tävla mot några av de bästa förarna där ute, säger O'Donovan och fortsätter.

– Det skulle vara fantastiskt att se henne blanda sig in i leken med de andra killarna och kämpa för att vara på pallen.

Ambassadör på Bosön

Det står även klart att Mikaela Åhlin-Kottulinsky är en av de tre kvinnliga ambassadörerna som kommer att närvara när Svensk bilsport bjuder in till ett tjejläger på Bosön i oktober. Arrangemanget är ett försök i att få fler tjejer att intressera sig för bilsporten, och förutom Mikaela kommer Ramona Karlsson och Magda Andersson att närvara.

Fakta Mikaela Åhlin-Kottulinsky

Född: 13 november 1992

Bor: Karlstad

Familj: Mamma Susanne Kottulinsky-Åhlin, pappa Jerry Åhlin, storebror Fredrik

Klubb: Värmlands KC

Tävlingsbil: Audi R8 LMS

Start.nr: #44

Meriter: Vinst på Norisring VW Scirocco R-Cup, Audi Sport TT Cup 3:a Norisring

Språk: Svenska, Engelska och Tyska

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.