2016-07-03 19:42

2016-07-03 20:18

Mikkelsens andra seger

MOTOR: Rally-VM

Norrmannen Andreas Mikkelsen tog karriärens andra VM-seger när han vann Rally Polen.
I WRC 2 slutade Pontus Tidemand på sjunde plats.

Tidemand och kartläsaren Jonas Andersson bröt i ledning på fredagen, som NWT redan berättat.

– Vi fick problem med en kulled efter en inbromsning. Det var verkligen en besvikelse, både för oss och för teamet. Tråkigt att det kom just när vi hade en fantastisk dag där allt fungerade perfekt, säger Tidemand till Arvika Nyheter.

Skodas fabriksteam lyckades dock laga bilen så Tidemand kunde starta om på lördagen.

Han låg då 21:a och såg körningen mycket som träningen inför nästa VM-tävling i Finland om några veckor. Men det gick undan och han körde upp sig till sjunde plats i mål på söndagen och ligger fyra i mästerskapet.

Teemu Suninen, Finland, vann före VM-ledande britten Elfyn Evans och minskade gapet till fem poäng. Trea blev Tidemans teamkamrat Esapekka Lappi. Finländaren ledde inför sista sträckan men tappade segern på en punktering.

I WRC bleb avslutningen dramatisk. Estländaren Ott Tänak ledde klart inför söndagens fyra sträckor, men fick punktering på den näst sista och tappade slutsegern. Mikkelsens marginal blev till slut 26 sekunder. Tänak kom tvåa och Haydon Padden, Nya Zeeland, trea.

– En fantastisk känsla. Det är min bästa tävling i karriären, säger Mikkelsen i ett pressmeddelande.

Norrmannen avancerade därmed till andraplats i VM-sammandraget efter Sébastien Ogier, som blev sexa men har en betryggande ledning efter sju deltävlingar

Mikkelsens första VM-vinst kom i Spanien förra året. I Sverige har han blivit tvåa, trea och fyra de senaste tre gångerna.

Tidemand och kartläsaren Jonas Andersson bröt i ledning på fredagen, som NWT redan berättat.

– Vi fick problem med en kulled efter en inbromsning. Det var verkligen en besvikelse, både för oss och för teamet. Tråkigt att det kom just när vi hade en fantastisk dag där allt fungerade perfekt, säger Tidemand till Arvika Nyheter.

Skodas fabriksteam lyckades dock laga bilen så Tidemand kunde starta om på lördagen.

Han låg då 21:a och såg körningen mycket som träningen inför nästa VM-tävling i Finland om några veckor. Men det gick undan och han körde upp sig till sjunde plats i mål på söndagen och ligger fyra i mästerskapet.

Teemu Suninen, Finland, vann före VM-ledande britten Elfyn Evans och minskade gapet till fem poäng. Trea blev Tidemans teamkamrat Esapekka Lappi. Finländaren ledde inför sista sträckan men tappade segern på en punktering.

I WRC bleb avslutningen dramatisk. Estländaren Ott Tänak ledde klart inför söndagens fyra sträckor, men fick punktering på den näst sista och tappade slutsegern. Mikkelsens marginal blev till slut 26 sekunder. Tänak kom tvåa och Haydon Padden, Nya Zeeland, trea.

– En fantastisk känsla. Det är min bästa tävling i karriären, säger Mikkelsen i ett pressmeddelande.

Norrmannen avancerade därmed till andraplats i VM-sammandraget efter Sébastien Ogier, som blev sexa men har en betryggande ledning efter sju deltävlingar

Mikkelsens första VM-vinst kom i Spanien förra året. I Sverige har han blivit tvåa, trea och fyra de senaste tre gångerna.