2016-05-24 12:03

2016-05-24 12:03

Eriksson på pallen i USA

MOTOR

23-årige Sebastian Eriksson från Sunnemo gjorde ett prispallsbesök när Global Rallycross i USA startade med de två första deltävlingarna av tolv i Phoenix.

Det var i andra tävlingen som fjolårets totaltvåa i en Honda Civic körde in som trea bakom amerikanerna Tanner Foust och regerande mästaren Scott Speed, båda i Volkswagen Beetle. I första tävlingen slutade Sebastian Eriksson nia. Även den vanns av Tanner Foust före Patrik Sandell, Östersund, Ford, och Brian Deegan, USA, Ford.

I sammandraget leder Foust på 125 poäng, före Speed, 100, och Sandell, 94. Sebastian Eriksson är sexa på 67, med teamkamraten i Honda Red Bull OMSE Joni Wiman, Finland, strax bakom (41).

Nästa deltävling går i Dallas den 4 juni.

Det var i andra tävlingen som fjolårets totaltvåa i en Honda Civic körde in som trea bakom amerikanerna Tanner Foust och regerande mästaren Scott Speed, båda i Volkswagen Beetle. I första tävlingen slutade Sebastian Eriksson nia. Även den vanns av Tanner Foust före Patrik Sandell, Östersund, Ford, och Brian Deegan, USA, Ford.

I sammandraget leder Foust på 125 poäng, före Speed, 100, och Sandell, 94. Sebastian Eriksson är sexa på 67, med teamkamraten i Honda Red Bull OMSE Joni Wiman, Finland, strax bakom (41).

Nästa deltävling går i Dallas den 4 juni.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.