2016-05-22 16:38

2016-05-22 16:38

VM-seger för Pontus

RALLY: Punktering kunde inte stoppa honom

Pontus Tidemand vann WRC 2-klassen i Portugals VM-rally med klar marginal.
I mål var han 1,28 före Nicholas Fuchs från Peru.

Men Tidemand hamnade i trubbel på lördagen. I det läget ledde han WRC 2-klassen före sammanlagde VM-tvåan Fuchs men en punktering för värmlänningen förde upp peruanen i ledning. Tidemand kom dock tillbaka och övertog ledningen igen när lördagens sträckor var avklarade.

– Vi får vara glada att vi ändå hade en så pass stor ledning att ta av, annars hade kanske vinstchanserna försvunnit, Det här var det bästa som kunde hända, säger Tidemand i ett pressmeddelande.

Jobbade hårt

Han konstaterar också:

– Vi har haft upp- och nedgångar i helgen men framförallt har vi gjort allt vi kan och jobbat hårt för att få till ett bra resultat, så det känns enormt skönt att sluta överst på pallen. Att vinna med en och en halv minut efter att ha tappat lika mycket är inget man gör varje dag.

På söndagen bevakade Pontus sitt försprång.

– Det svåraste med att ha ett glapp till resten av fältet är att man samtidigt som man inte kan ta några risker, kan man inte heller dra ner för mycket på tempot för då fungerar inte bilen som den ska och man kan lätt göra ett misstag.

Tidemand är preliminärt trea i VM och har tagit upp jakten. Hans fina körning räckte till slut till en niondeplats totalt i hela tävlingen.

Tjeckien nästa

Det här var hans andra VM-start för säsongen. Tidemand inledde med en andraplats i Svenska rallyt och i Portugal kom alltså fullträffen.

Redan kommande veckoslut väntar Rallye Cesky Krumlov föer Yidemand och co-drivern Jonas Andersson. et handlar om andra deltävlingen i tjeckiska mästerskapet där 17 mil specialsträckor väntar.

Britten Kris Meeke körde inte de två deltävlingarna i rally-VM i Mexiko och Argentina. I Portugal var han tillbaka. Citroenföraren tog karriärens andra totalseger, före Andreas Mikkelsen och Sebastien Ogier.

Men Tidemand hamnade i trubbel på lördagen. I det läget ledde han WRC 2-klassen före sammanlagde VM-tvåan Fuchs men en punktering för värmlänningen förde upp peruanen i ledning. Tidemand kom dock tillbaka och övertog ledningen igen när lördagens sträckor var avklarade.

– Vi får vara glada att vi ändå hade en så pass stor ledning att ta av, annars hade kanske vinstchanserna försvunnit, Det här var det bästa som kunde hända, säger Tidemand i ett pressmeddelande.

Jobbade hårt

Han konstaterar också:

– Vi har haft upp- och nedgångar i helgen men framförallt har vi gjort allt vi kan och jobbat hårt för att få till ett bra resultat, så det känns enormt skönt att sluta överst på pallen. Att vinna med en och en halv minut efter att ha tappat lika mycket är inget man gör varje dag.

På söndagen bevakade Pontus sitt försprång.

– Det svåraste med att ha ett glapp till resten av fältet är att man samtidigt som man inte kan ta några risker, kan man inte heller dra ner för mycket på tempot för då fungerar inte bilen som den ska och man kan lätt göra ett misstag.

Tidemand är preliminärt trea i VM och har tagit upp jakten. Hans fina körning räckte till slut till en niondeplats totalt i hela tävlingen.

Tjeckien nästa

Det här var hans andra VM-start för säsongen. Tidemand inledde med en andraplats i Svenska rallyt och i Portugal kom alltså fullträffen.

Redan kommande veckoslut väntar Rallye Cesky Krumlov föer Yidemand och co-drivern Jonas Andersson. et handlar om andra deltävlingen i tjeckiska mästerskapet där 17 mil specialsträckor väntar.

Britten Kris Meeke körde inte de två deltävlingarna i rally-VM i Mexiko och Argentina. I Portugal var han tillbaka. Citroenföraren tog karriärens andra totalseger, före Andreas Mikkelsen och Sebastien Ogier.