2016-05-06 20:28

2016-05-06 20:28

Dubbelt svenskt i topp

RALLYCROSS

Säsongens andra deltävling i Rallycross-VM inleddes under fredagen i tyska Hockenheim. På schemat stod av två kvalheat, som båda slutade med svenska segrare.

Det inledande loppet vann Mattias Ekström i sin Audi. Dalmasen följde upp segern med att ta tredjeplatsen i heat nummer två. Ekströms dubbla topplaceringar tog honom upp i ledning i kvalet med 92 av 100 möjliga poäng.

Bakom Ekström ligger Johan Kristoffersson. I eftermiddagens heat var Volkswagen-föraren snabbast på tiden 3.47.582.

Den norske värmlänningen Petter Solberg, som vann säsongens inledande deltävling i Portugal, ligger på sjunde plats efter fredagens två heat. Den Torsby-baserade föraren tog femteplatsen i tävlingens första lopp och slutade tia i det andra.

 

 

 

Det inledande loppet vann Mattias Ekström i sin Audi. Dalmasen följde upp segern med att ta tredjeplatsen i heat nummer två. Ekströms dubbla topplaceringar tog honom upp i ledning i kvalet med 92 av 100 möjliga poäng.

Bakom Ekström ligger Johan Kristoffersson. I eftermiddagens heat var Volkswagen-föraren snabbast på tiden 3.47.582.

Den norske värmlänningen Petter Solberg, som vann säsongens inledande deltävling i Portugal, ligger på sjunde plats efter fredagens två heat. Den Torsby-baserade föraren tog femteplatsen i tävlingens första lopp och slutade tia i det andra.