2016-04-28 16:40

2016-04-28 16:40

Kevin Hansen om debutsäsongen i Supercar

RALLYCROSS: EM och körkort i sikte för 17-åringen

Blott 17 år gammal tog sig Kevin Hansen till final i Supercardebuten i Argentinas VM-deltävling 2015.
Nu ingår han i Hansen-Peugetot teamets EM-satsning.

Kevin Hansens ögon lyser av förtjusning, inte konstigt. Vilken 17-åring skulle inte stråla av lycka och adrenalinrus efter några varv runt Höljesbanan i en av motorsportvärldens mest brutala vrålåk.

– Den här bilen är så häftig. Det är stor skillnad mot Lites-bilen jag körde de två senaste säsongerna. Den är faktiskt lättare att köra. Tack vare effekten så går det att göra mer med den, man har fler medel för att kontrollera den, säger Kevin.

EM-satsning

Kevin ingår i Hansen-Peugots satsning mot EM-titeln. I teamet ingår också Davy Jeanney som körde hem två segrar under förra årets VM-säsong. Teamet ska också hjälpa till med utveckling som ska göra VM-bilarna, som rattas av Kevins storebror Timmy och Sébastien Loeb, snabbare.

– Tack vare att jag vann Lites förra året fick jag köra Supercar i Argentina, där gick jag till final. Men det går inte att tro att det ska gå så bra hela tiden. I Portugal missade jag semifinalen med liten marginal. Jag ska köra på Hockenheim också, annars är det främst EM som gäller, säger Kevin Hansen.

Utvecklas snabbt

Mellan tävlingarna kämpar han också för att ta körkort. Mamma Susanne berättar att Kevin har tid för uppkörning i början av juni, strax efter 18-års dagen. Det lär knappast bli några problem, att Kevin är snabblärd visar han med all tydlighet genom allt bättre varvtider och högre hopp på Höljesbanan.

– Jag känner ju att jag tar steg framåt varje gång jag åker ut på banan. Det är jättekul att köra och jag vill ju försöka hänga på Timmy och Sébastien.

Samlar rutin

Kevin har trots sin ringa ålder en hel del rutin och han är medveten om att det gäller att balansera den ungdomliga entusiasmen och viljan att köra så snabbt som möjligt med taktiskt rävspel för att lyckas.

– Jag är ju bara 17 år och många tycker nog att det kanske är väl ungt. Men farten är inget problem, jag klarar att hänga på. Men det är klart att det blir annorlunda och svårare när man kör heat och semifinaler. Allt händer mycket snabbare, men jag har all tid i världen på mig att samla rutin och vänja mig. Första tävlingen var VM i Portugal och VM är mest för att jag ska lära mig. Det är i EM jag ska försöka leverera lite extra.

Insamlandet av rutin och erfarenhet fortsätter närmast i Tyskland där Kevin ska köra årets andra VM-deltävling på Hockenheim 7–8 maj.

– Hockenheim, ska bli riktigt kul. Jag var där och kollade förra året. Att få jobba med Davy Timmy och Seb är fantastiskt, det är den bästa början på året i mitt liv.

Kevin Hansens ögon lyser av förtjusning, inte konstigt. Vilken 17-åring skulle inte stråla av lycka och adrenalinrus efter några varv runt Höljesbanan i en av motorsportvärldens mest brutala vrålåk.

– Den här bilen är så häftig. Det är stor skillnad mot Lites-bilen jag körde de två senaste säsongerna. Den är faktiskt lättare att köra. Tack vare effekten så går det att göra mer med den, man har fler medel för att kontrollera den, säger Kevin.

EM-satsning

Kevin ingår i Hansen-Peugots satsning mot EM-titeln. I teamet ingår också Davy Jeanney som körde hem två segrar under förra årets VM-säsong. Teamet ska också hjälpa till med utveckling som ska göra VM-bilarna, som rattas av Kevins storebror Timmy och Sébastien Loeb, snabbare.

– Tack vare att jag vann Lites förra året fick jag köra Supercar i Argentina, där gick jag till final. Men det går inte att tro att det ska gå så bra hela tiden. I Portugal missade jag semifinalen med liten marginal. Jag ska köra på Hockenheim också, annars är det främst EM som gäller, säger Kevin Hansen.

Utvecklas snabbt

Mellan tävlingarna kämpar han också för att ta körkort. Mamma Susanne berättar att Kevin har tid för uppkörning i början av juni, strax efter 18-års dagen. Det lär knappast bli några problem, att Kevin är snabblärd visar han med all tydlighet genom allt bättre varvtider och högre hopp på Höljesbanan.

– Jag känner ju att jag tar steg framåt varje gång jag åker ut på banan. Det är jättekul att köra och jag vill ju försöka hänga på Timmy och Sébastien.

Samlar rutin

Kevin har trots sin ringa ålder en hel del rutin och han är medveten om att det gäller att balansera den ungdomliga entusiasmen och viljan att köra så snabbt som möjligt med taktiskt rävspel för att lyckas.

– Jag är ju bara 17 år och många tycker nog att det kanske är väl ungt. Men farten är inget problem, jag klarar att hänga på. Men det är klart att det blir annorlunda och svårare när man kör heat och semifinaler. Allt händer mycket snabbare, men jag har all tid i världen på mig att samla rutin och vänja mig. Första tävlingen var VM i Portugal och VM är mest för att jag ska lära mig. Det är i EM jag ska försöka leverera lite extra.

Insamlandet av rutin och erfarenhet fortsätter närmast i Tyskland där Kevin ska köra årets andra VM-deltävling på Hockenheim 7–8 maj.

– Hockenheim, ska bli riktigt kul. Jag var där och kollade förra året. Att få jobba med Davy Timmy och Seb är fantastiskt, det är den bästa början på året i mitt liv.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.