2016-04-28 16:12

2016-04-28 16:12

Åhlin kör brittiskt rallymästerskap

MOTOR

Lördag–söndag kör Fredrik Åhlin den tredje deltävlingen i brittiska rallymästerskapet – Pirellirallyt i Carlisle i de ökända Kielderskogarna.

– Jag har absolut ingen aning om vad som väntar mig, men kommer självklart att titta på en hel del rallyfilmer från tidigare år för att kunna förbereda mig så mycket som möjligt, säger den 24-årige Hammarösonen, som kör en Ford Fiesta R5 i WRC 2-klassen.

Pirelli Carlisle Rally bjuder på sju olika specialsträckor fördelat på elva mil. Det är hårda och utmanande sträckor som väntar, ett tufft tidsupplägg med få möjligheter till service.

Fredrik Åhlin har varit i ledning i de båda tidigare tävlingarna i mästerskapet, men det har inte räckt hela vägen till seger.

– Jag och Morten Abrahamsen (kartläsaren) kommer att pusha som vanligt men självklart är målet att inte bara vara i ledningen utan se till att vi får hela paketet i mål detta rally. Jag har framförallt utvecklats på de mer tekniska och långsammare partierna och har med mig styrkan för de snabba sträckorna som vi är mer vana vid hemifrån, säger han.

– Jag har absolut ingen aning om vad som väntar mig, men kommer självklart att titta på en hel del rallyfilmer från tidigare år för att kunna förbereda mig så mycket som möjligt, säger den 24-årige Hammarösonen, som kör en Ford Fiesta R5 i WRC 2-klassen.

Pirelli Carlisle Rally bjuder på sju olika specialsträckor fördelat på elva mil. Det är hårda och utmanande sträckor som väntar, ett tufft tidsupplägg med få möjligheter till service.

Fredrik Åhlin har varit i ledning i de båda tidigare tävlingarna i mästerskapet, men det har inte räckt hela vägen till seger.

– Jag och Morten Abrahamsen (kartläsaren) kommer att pusha som vanligt men självklart är målet att inte bara vara i ledningen utan se till att vi får hela paketet i mål detta rally. Jag har framförallt utvecklats på de mer tekniska och långsammare partierna och har med mig styrkan för de snabba sträckorna som vi är mer vana vid hemifrån, säger han.