2016-04-17 20:02

2016-04-17 20:02

Problem – men nöjd med debuten

MOTOR: "Jag är nöjd med farten, men inte med helgens placeringar"

Debuten i GT3 och ADAC GT Masters blev en lärorik helg för värmländska Mikaela Åhlin-Kottulinsky. Trots en hel del problem på tyska Oschersleben fanns det mycket som lovade gott för fortsättningen.

Med en ny bil, Audi R8 LMS, finns det en del att ta in och plocka upp under årets säsong.

I lördagens race tog det roliga slut redan efter elva varv. Värmländskan gick för hårt över ena kerbsen vilket resulterade i en snurr ut i sandfållan.

Under söndagen däremot tog hon sig i mål efter att ha kört upp sig från 23:e startposition till en 17:e plats. Som bäst var hon uppe ytterligare, på en 15:e plats, men en pyspunka gjorde att hon tappade två placeringar igen.

– Jag är nöjd med farten, men inte med helgens placeringar. Men jag tog mig i mål, bilen är hel och jag vill helst av allt hoppa in i bilen och tävla igen, säger Åhlin-Kottulinsky i ett pressmeddelande.

Nästa race i ADAC GT Masters körs på Sachsenring, 29/4-1/5.

Med en ny bil, Audi R8 LMS, finns det en del att ta in och plocka upp under årets säsong.

I lördagens race tog det roliga slut redan efter elva varv. Värmländskan gick för hårt över ena kerbsen vilket resulterade i en snurr ut i sandfållan.

Under söndagen däremot tog hon sig i mål efter att ha kört upp sig från 23:e startposition till en 17:e plats. Som bäst var hon uppe ytterligare, på en 15:e plats, men en pyspunka gjorde att hon tappade två placeringar igen.

– Jag är nöjd med farten, men inte med helgens placeringar. Men jag tog mig i mål, bilen är hel och jag vill helst av allt hoppa in i bilen och tävla igen, säger Åhlin-Kottulinsky i ett pressmeddelande.

Nästa race i ADAC GT Masters körs på Sachsenring, 29/4-1/5.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.