2016-04-03 21:50

2016-04-03 21:50

Problematisk helg för Kleinschmidt och Thörner

MOTOR: Det hade kunnat börja bättre...

Jutta Kleinschmidt och Tina Thörner kunde fått en bättre start på årets Abu Dahbi Desert Challenge. Två punkteringar satte rejäla käppar i hjulet under andra dagens sträcka men trots det körde de ändå upp sig åtta placeringar.

Efter första dagens sträcka startade den kvinnliga duon från 19:e position. Målet var att köra upp sig till en topp tio-placering men efter inte mindre än två punkteringar fick målet revideras under resans gång. Den första kom redan efter tio minuters körning och den andra innan halva sträckan var avklarad.

Men trots stora problem kunde duon behålla lugnet i sin körning och sakta men säkert klättra i listan ju närmare sträckmålet de kom. Till slut blev det en elfte plats efter andra dagens sträcka, bara en placering kort från det uppsatta målet.

– Det gick inte så bra för oss, vi fick två punkteringar och förlorade runt 25 minuter. Däcken väger 50 kilo styck och det gjorde det svårt för två kvinnor som oss att byta dem. Sanddynorna var även de högre än vi räknat med, säger Thörner till tävlingens officiella webbplats.

Efter första dagens sträcka startade den kvinnliga duon från 19:e position. Målet var att köra upp sig till en topp tio-placering men efter inte mindre än två punkteringar fick målet revideras under resans gång. Den första kom redan efter tio minuters körning och den andra innan halva sträckan var avklarad.

Men trots stora problem kunde duon behålla lugnet i sin körning och sakta men säkert klättra i listan ju närmare sträckmålet de kom. Till slut blev det en elfte plats efter andra dagens sträcka, bara en placering kort från det uppsatta målet.

– Det gick inte så bra för oss, vi fick två punkteringar och förlorade runt 25 minuter. Däcken väger 50 kilo styck och det gjorde det svårt för två kvinnor som oss att byta dem. Sanddynorna var även de högre än vi räknat med, säger Thörner till tävlingens officiella webbplats.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.