2016-03-08 16:18

2016-03-08 16:18

Palovaara bestulen: "Jag blev av med allt..."

SPEEDWAY: Det blev ingen träningsvecka i Italien

Målet var Italien och en efterlängtad träningsvecka. För speedwaylöftet Victor Palovaara fick dock resan att abrupt slut redan i Malmö.
– Just nu äger jag inte så mycket mer än kläderna jag har på mig, säger Victor med en suck.

Det räckte med fem minuter inne på en pizzeria för att alla resplaner och förväntningar skulle slås i kras. Victors resesällskap bestod av Indianernas juniorstjärna Joel Andersson och mekanikern Rasmus Broberg.

Victor berättar:

– Vi gick in för att äta en pizza innan vi skulle åka vidare mot Danmark. Vi hade beställt men innan vi fick våra pizzor gick Joel ut för att parkera om bussen. Det dröjde inte länge förrän han kom springande och skrek att vi haft inbrott i bussen. Jag trodde först han skojade, tyvärr var det inte så.

Hjälm för 6 000

För Victors del försvann rubbet i klädväg, både det han använder på speedwaybanan och det privata.

– Jag blev av med jeans och kläder för en veckas bortavaro. Dessutom gymkläder, en kamera och allt i speedwayväg, en hjälm, fyra par glasögon och ett par handskar. Bara hjälmen kostar nästan 6 000 och varje par glasögon 1 600.

Joel Andersson drabbades lika hårt. Han blev dessutom av med sitt pass, utländsk valuta och kalsonger för 2 000.

Att fortsätta någon resa söderut var inte att tänka på. I stället blev det en hotellnatt i Malmö och att få hjälp att få en ny ruta inmonterad i bussen. Och sedan tillbaka hemåt.

– Det stod en buss parkerad alldeles in till vår när vi parkerade. När Joel sprang ut försvann den precis från parkeringen. Allt skedde blixtsnabbt. Tur mitt i allt var att de inte hann ge sig på bagageutrymmet där vi hade våra cyklar och verktyg. Det inne i bussen försvann nästan allt, till och med den fikakorg vi hade där.

Hemmakörningar

Victor Palovvara har ännu så länge bara kontrakt med Piraterna i elitserien och Valsarna i allsvenskan den här säsongen.

– Jag hoppas få något i England också innan allt kommer igång.

Victor, och även Joel Andersson, ingår i den landslagstrupp som tagits ut inför året. En trupp på 15 förare.

– Kul förstås, och inspirerande. Om en och en halv vecka har vi träningsläger i Tyskland.

Det räckte med fem minuter inne på en pizzeria för att alla resplaner och förväntningar skulle slås i kras. Victors resesällskap bestod av Indianernas juniorstjärna Joel Andersson och mekanikern Rasmus Broberg.

Victor berättar:

– Vi gick in för att äta en pizza innan vi skulle åka vidare mot Danmark. Vi hade beställt men innan vi fick våra pizzor gick Joel ut för att parkera om bussen. Det dröjde inte länge förrän han kom springande och skrek att vi haft inbrott i bussen. Jag trodde först han skojade, tyvärr var det inte så.

Hjälm för 6 000

För Victors del försvann rubbet i klädväg, både det han använder på speedwaybanan och det privata.

– Jag blev av med jeans och kläder för en veckas bortavaro. Dessutom gymkläder, en kamera och allt i speedwayväg, en hjälm, fyra par glasögon och ett par handskar. Bara hjälmen kostar nästan 6 000 och varje par glasögon 1 600.

Joel Andersson drabbades lika hårt. Han blev dessutom av med sitt pass, utländsk valuta och kalsonger för 2 000.

Att fortsätta någon resa söderut var inte att tänka på. I stället blev det en hotellnatt i Malmö och att få hjälp att få en ny ruta inmonterad i bussen. Och sedan tillbaka hemåt.

– Det stod en buss parkerad alldeles in till vår när vi parkerade. När Joel sprang ut försvann den precis från parkeringen. Allt skedde blixtsnabbt. Tur mitt i allt var att de inte hann ge sig på bagageutrymmet där vi hade våra cyklar och verktyg. Det inne i bussen försvann nästan allt, till och med den fikakorg vi hade där.

Hemmakörningar

Victor Palovvara har ännu så länge bara kontrakt med Piraterna i elitserien och Valsarna i allsvenskan den här säsongen.

– Jag hoppas få något i England också innan allt kommer igång.

Victor, och även Joel Andersson, ingår i den landslagstrupp som tagits ut inför året. En trupp på 15 förare.

– Kul förstås, och inspirerande. Om en och en halv vecka har vi träningsläger i Tyskland.