2016-02-24 06:00

2016-02-24 06:00

Hur ska du fira?

HALLÅ DÄR...

Tina Thörner, rallykartläsaren och mångsysslaren som fyller 50 år i dag (onsdag)...

– Jag ska vara hemma hos mamma på Värmlandsnäs. Ungdomarna har sportlov så jag kan träffa alla. Vi kan bara vara och det är ingen stress.

Blir det hela släkten?

– Nej, familjen. Vi är en stor släkt. När jag fyllde 30 var vi 150 pers, men det var inte riktigt min grej. Jag inte firat hemma på 20 år så jag kände att det var på tiden.

Blir det lugnt då?

– Jag vet inte. De ska hitta på någon överraskning.

Är du ute och åker nu (när NWT ringer)?

– Ja, födelsedagspresenten från Volvo var att jag fick låna en XC90 den här veckan. Det var ju guld det. Jag bara njuter. Längesedan jag blev så imponerad av en bil. Den är fullutrustad och hybrid.

Hur känns det att bli 50?

– Det är ingen skillnad. När jag gick i skolan i USA lärde jag mig att åldern inte spelar någon roll, det är kunskapen och kompetensen som social varelse som är normgivande. Jag har faktiskt aldrig reflekterat över åldern. Kroppen funkar till alt jag vill göra.

Motorsporten då, vill du åka Dakar igen?

– Jag skulle vilja åka det där rallyt som går från Moskva till Peking. Det är det enda jag inte åkt. Det går i juli och är 8 500 kilometer. Vi jobbar på att få till det jag och Jutta Kleinschmidt.

Redan i år?

– Nja, vi får se. Vi är lite otränade. Vi behöver nog träna först så vi kan hålla tempot litegrann.

Vad är höjdpunkten i idrottskarriären hittills?

– Det är nog när jag och Nasser (Al-Attiyah) vann världscupen. Att få visa världen att en arabisk man och en europisk kvinna kan jobba ihop och hitta lösningar i synen på kultur och kön är det coolaste jag gjort. Att kunna påverka genom motorsporten och visa vägen. Nu sponsrade Qatar ett helkvinnligt par i Rallyraid i år, en tjej från Australien och en kartläsare från Holland.

– Jag ska vara hemma hos mamma på Värmlandsnäs. Ungdomarna har sportlov så jag kan träffa alla. Vi kan bara vara och det är ingen stress.

Blir det hela släkten?

– Nej, familjen. Vi är en stor släkt. När jag fyllde 30 var vi 150 pers, men det var inte riktigt min grej. Jag inte firat hemma på 20 år så jag kände att det var på tiden.

Blir det lugnt då?

– Jag vet inte. De ska hitta på någon överraskning.

Är du ute och åker nu (när NWT ringer)?

– Ja, födelsedagspresenten från Volvo var att jag fick låna en XC90 den här veckan. Det var ju guld det. Jag bara njuter. Längesedan jag blev så imponerad av en bil. Den är fullutrustad och hybrid.

Hur känns det att bli 50?

– Det är ingen skillnad. När jag gick i skolan i USA lärde jag mig att åldern inte spelar någon roll, det är kunskapen och kompetensen som social varelse som är normgivande. Jag har faktiskt aldrig reflekterat över åldern. Kroppen funkar till alt jag vill göra.

Motorsporten då, vill du åka Dakar igen?

– Jag skulle vilja åka det där rallyt som går från Moskva till Peking. Det är det enda jag inte åkt. Det går i juli och är 8 500 kilometer. Vi jobbar på att få till det jag och Jutta Kleinschmidt.

Redan i år?

– Nja, vi får se. Vi är lite otränade. Vi behöver nog träna först så vi kan hålla tempot litegrann.

Vad är höjdpunkten i idrottskarriären hittills?

– Det är nog när jag och Nasser (Al-Attiyah) vann världscupen. Att få visa världen att en arabisk man och en europisk kvinna kan jobba ihop och hitta lösningar i synen på kultur och kön är det coolaste jag gjort. Att kunna påverka genom motorsporten och visa vägen. Nu sponsrade Qatar ett helkvinnligt par i Rallyraid i år, en tjej från Australien och en kartläsare från Holland.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.