2016-02-07 15:38

2016-02-07 15:38

Imponerande genrep av Kristoffersson

MOTOR

Johan Kristoffersson, Arvika, och kartläsaren Patrik Barth, Torsby, imponerade med att bli totalfyra i lördagens norska mästerskapstävling Rally Finnskog, som var genrep inför debuten i Svenska rallyt.

27-åringen hängde inte med Fords VM-fabriksförare Mads Østberg, nu i en Fiesta R5, som vann med drygt en minut före Anders Grøndal med värmländska kartläsaren Miriam Walfridsson, också i en Fiesta R5.

Trea var Steve Røkland, Peugeot 208 R2, 4.13 efter.

Kristoffersson i en äldre Mitsubishi EVO IX var 5.04 från täten och vann den otrimmade fyrhjulsdrivna klassen, fem sekunder före Henning Solbergs son Oscar.

Rally Finnskog var Johan Kristofferssons blott femte rallytävling över huvud taget och han kan bli en överraskning i Svenska rallyts WRC 2-klass bakom ratten på en vassare Skoda S 2000.

En av toppkandidaterna i Svenska rallyt i WRC 2, Eyvind Brynildsen med värmländske kartläsaren Anders Fredriksson, hamnade längre ner i fältet. Punktering var en orsak, en annan att de valde att köra på bredare VM-däck.

27-åringen hängde inte med Fords VM-fabriksförare Mads Østberg, nu i en Fiesta R5, som vann med drygt en minut före Anders Grøndal med värmländska kartläsaren Miriam Walfridsson, också i en Fiesta R5.

Trea var Steve Røkland, Peugeot 208 R2, 4.13 efter.

Kristoffersson i en äldre Mitsubishi EVO IX var 5.04 från täten och vann den otrimmade fyrhjulsdrivna klassen, fem sekunder före Henning Solbergs son Oscar.

Rally Finnskog var Johan Kristofferssons blott femte rallytävling över huvud taget och han kan bli en överraskning i Svenska rallyts WRC 2-klass bakom ratten på en vassare Skoda S 2000.

En av toppkandidaterna i Svenska rallyt i WRC 2, Eyvind Brynildsen med värmländske kartläsaren Anders Fredriksson, hamnade längre ner i fältet. Punktering var en orsak, en annan att de valde att köra på bredare VM-däck.