2016-02-07 21:57

2016-02-08 10:37

Dåligt väder – Rally Sweden i fara?

MOTOR

Vädersituationen med många plusgrader och regn i stora delar av Skandinavien ställer till stora problem för Rally Sweden. Snö och is smälter och vägarna blir snabbt lösa i ytan.

– Det är skrämmande hur snabbt vädret och prognoserna kan svänga. Vi hade bra med is på våra vägar och lovande prognoser senast i fredags, nu är situationen kraftigt förändrad, säger Rally Swedens vd Glenn Olsson.

Tävlingsledningen har under de senaste dagarna varit ute i skogarna och besiktat sträckorna för att hela tiden skapa sig en uppfattning om utvecklingen.

Under måndagen kommer Rally Sweden att presentera aktuell status kring vägarna och planerna för genomförandet av tävlingen som görs i samråd med FIA och WRC Promoter.

Säkerheten är den avgörande faktorn där sträckorna måste vara tillförlitliga för både tävlande och räddningspersonal.

– Det är i första hand säkerheten för tävlande och publik som avgör om en sträcka kan genomföras eller inte. Bedömer vi att vägen är farlig kan vi inte använda den, säger tävlingsledaren Stig-Rune Kjernsli i ett pressmeddelande.

 

 

– Det är skrämmande hur snabbt vädret och prognoserna kan svänga. Vi hade bra med is på våra vägar och lovande prognoser senast i fredags, nu är situationen kraftigt förändrad, säger Rally Swedens vd Glenn Olsson.

Tävlingsledningen har under de senaste dagarna varit ute i skogarna och besiktat sträckorna för att hela tiden skapa sig en uppfattning om utvecklingen.

Under måndagen kommer Rally Sweden att presentera aktuell status kring vägarna och planerna för genomförandet av tävlingen som görs i samråd med FIA och WRC Promoter.

Säkerheten är den avgörande faktorn där sträckorna måste vara tillförlitliga för både tävlande och räddningspersonal.

– Det är i första hand säkerheten för tävlande och publik som avgör om en sträcka kan genomföras eller inte. Bedömer vi att vägen är farlig kan vi inte använda den, säger tävlingsledaren Stig-Rune Kjernsli i ett pressmeddelande.

 

 

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.