2016-01-13 08:53

2016-01-13 20:53

Henning för 17:e gången

MOTOR: Svenska rallyt

Inget Svenska rallyt utan Henning Solberg.
Norrmannen är klar för sin 17:e start.

Deadline för VM-klasserna var 15.00 på tisdagen, men några eftersläntrare har på grund av problem med anmälningssystemet ramlat in efter NWT:s senaste rapport, två av dem är far och son Solberg. Veteranen Henning, 43, kör en WRC-Ford för Adapta World Rally Team och har österrikiskan Ilka Minor som kartläsare. 2015 slutade Henning tolva. Hans bästa är fyra 2007.

Oscar Solberg, 18, har kört crosskart, rallycross och rally, men VM-debuterar i Sverige, i en Subaru Impreza WRX STI.

Totalt är 56 ekipage anmälda, sex fler än i fjol, och enligt tävlingsledningen ska listan vara komplett.

Den historiska klassen stod på 48 när tiden gick ut vid midnatt på tisdagen.

Sist in där var ”ökendrottningen” Annie Seel och hon är enda kvinnliga föraren.

I historiska kan det dock finnas en öppning om till exempel titelhållaren Petter Solberg vill vara med.

Totalt passerar startfältet i Sveriges VM-tävling den 11–14 februari tresiffrigt.

– Vi har nått vår målsättning med över 100 anmälda vilket är riktigt kul. När Mats Jonsson och Annie Seel kom in med anmälningar blev nog många glada, tror ingen blev ledsen över att Henning Solberg dök upp heller för den delen, säger Glenn Olsson, vd för Svenska Rallyt AB.

Deadline för VM-klasserna var 15.00 på tisdagen, men några eftersläntrare har på grund av problem med anmälningssystemet ramlat in efter NWT:s senaste rapport, två av dem är far och son Solberg. Veteranen Henning, 43, kör en WRC-Ford för Adapta World Rally Team och har österrikiskan Ilka Minor som kartläsare. 2015 slutade Henning tolva. Hans bästa är fyra 2007.

Oscar Solberg, 18, har kört crosskart, rallycross och rally, men VM-debuterar i Sverige, i en Subaru Impreza WRX STI.

Totalt är 56 ekipage anmälda, sex fler än i fjol, och enligt tävlingsledningen ska listan vara komplett.

Den historiska klassen stod på 48 när tiden gick ut vid midnatt på tisdagen.

Sist in där var ”ökendrottningen” Annie Seel och hon är enda kvinnliga föraren.

I historiska kan det dock finnas en öppning om till exempel titelhållaren Petter Solberg vill vara med.

Totalt passerar startfältet i Sveriges VM-tävling den 11–14 februari tresiffrigt.

– Vi har nått vår målsättning med över 100 anmälda vilket är riktigt kul. När Mats Jonsson och Annie Seel kom in med anmälningar blev nog många glada, tror ingen blev ledsen över att Henning Solberg dök upp heller för den delen, säger Glenn Olsson, vd för Svenska Rallyt AB.

Har du synpunkter på det som sägs i texten? Skriv då gärna en kommentar via tjänsten Ifrågasätt men tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Vi förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.